JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinan puolustustekniikan kansallinen yliopisto on rakentanut maailman tehokkaimman superkoneen. Tianhe-2 -järjestelmän suorituskyky kirjataan lukemin 33,86 petaflopsia.

Vuosi sitten IBM:n rakentama Sequoia oli tehokkain kone, mutta Tianhe-2 on yli kaksinkertaistanut sen liukulukulaskennan tehon. Viime vuoden lopulla Cray onnistui vielä pitämään hetken nopeimman koneen titteliä Titan-järjestelmällään, mutta Tianhe-2 ylitti senkin suorituskyvyn selvästi.

Tianhe-2 koostuu 16 tuhannesta solmusta, joissa jokaisessta on kaksi Intel Xeon IvyBridge -suoritinta ja kolme Xeon Phil -prosessoria. Yhteensä laskentaytimiä on yli 3,1 miljoonaa, tarkalleen 3 120 000.

Tämän hetken tehokkaimmat koneet ovat Tianhe-2, Titan sekä Sequioa. Listan neljäntenä on japanilaisen Fujitsu K-kone, joka sekin yltää SPARC-prosessoreillaan yli 10 petaflopsin suorituskykyyn.

Kaikkiaan maailmassa on 26 superkonetta, joiden suorituskyky luetaan petaflopseissa. Petaflops tarkoittaa tuhatta miljardia liukulukulaskua sekunnissa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template