JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinan puolustustekniikan kansallinen yliopisto on rakentanut maailman tehokkaimman superkoneen. Tianhe-2 -järjestelmän suorituskyky kirjataan lukemin 33,86 petaflopsia.

Vuosi sitten IBM:n rakentama Sequoia oli tehokkain kone, mutta Tianhe-2 on yli kaksinkertaistanut sen liukulukulaskennan tehon. Viime vuoden lopulla Cray onnistui vielä pitämään hetken nopeimman koneen titteliä Titan-järjestelmällään, mutta Tianhe-2 ylitti senkin suorituskyvyn selvästi.

Tianhe-2 koostuu 16 tuhannesta solmusta, joissa jokaisessta on kaksi Intel Xeon IvyBridge -suoritinta ja kolme Xeon Phil -prosessoria. Yhteensä laskentaytimiä on yli 3,1 miljoonaa, tarkalleen 3 120 000.

Tämän hetken tehokkaimmat koneet ovat Tianhe-2, Titan sekä Sequioa. Listan neljäntenä on japanilaisen Fujitsu K-kone, joka sekin yltää SPARC-prosessoreillaan yli 10 petaflopsin suorituskykyyn.

Kaikkiaan maailmassa on 26 superkonetta, joiden suorituskyky luetaan petaflopseissa. Petaflops tarkoittaa tuhatta miljardia liukulukulaskua sekunnissa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template