JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bloomberg-uutistoimisto aiheutti lokakuun alussa melkoisen kohun väittämällä, että amerikkalaisyritysten ja USA:n viranomaisten käyttämille palvelinkorteille olisi onnistuttu ujuttamaan Kiinan valmistamia vakoilupiirejä. Applen pääjohtaja Tim Cook on nyt jyrkästi kiistänyt tällaisen vakoilun mahdollisuuden.

Buzzfeed Newsille antamassaan haastattelussa Cook sanoo yksinkertaisesti, ettei Bloombergin artikkelissaan väittämää ole koskaan tapahtunut. – Minusta heidän pitäisi oikaista artikkelissa esitetyt tiedot. Heidän pitäisi toimia oikein, Cook sanoo.

Cookin mukaan hän oli yhdessä Applen päälakimiehen kanssa yhteydessä Bloombergiin, kun uutistoimisto rakensi juttuaan. – Artikkeli muuttui matkan varrella koko ajan ja aina kun jotain syytöksiä esitettiin, me tutkimme ne. Emme löytäneet mitään, Cook painotti.

Cookin mukaan on käytännössä mahdotonta, että tällainen vakoilupiiri voisi olla Applen käyttämillä korteilla ilman, että Apple tai Cook itse tietäisivät siitä.

Lue lisää: Kiinalainen vakoilupiiri ujutettiin palvelinkorteille?

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template