JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Vuosia säästökuurilla ollut Nokia ei näytä onnistuvan kääntämään kurssiaan. Tänään yhtiö ilmoitti kolmannen neljänneksen lukunsa, joissa tulos heikkeni neljänneksellä vuodentakaisesta. Lääkkeeksi pääjohtaja Rajeev Suri kertoi uudesta säästöohjelmasta.

Uusi ohjelmaa leikkaa kustannuksia 700 miljoonalla eurolla vuodessa. Tämä tarkoittaa jälleen tuhansien työpaikkojen leikkaamista. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, irtisanomiset painottuvat taas Suomeen.

Nokian liikevaihto oli heinä-syyskuussa 5,5 miljardia euroa eli se pysyi ennallaan. Liikevoitto sen sijaan putosi 487 miljoonaan euroon eli 27 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aikaisemmin.

Rajeev Suri näkee, että 5G-verkkojen käynnistäminen antaa loppuvuodelle ja tulevaisuudelle parempia näkymiä. Tämä ei riitä, vaan Nokia pyrkii vastaamaan muuttuviin markkinoihin jälleen kerran uudella organisaatiolla.

Ensi vuoden alusta lukien Nokiassa on uusi Enterprise-liiketoimintaryhmä. Sen johtajaksi on nimitetty tällä hetkellä strategiajohtajana toimiva Kathrin Buvac.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template