JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Berliinissä on tällä viikolla järjetetty Sigfox Connect -tapahtuma, jossa esitellään tähän verkkotekniikkaan liittyviä uusia tuotteita. Yksi mielenkiintoisista uutuuksista on ON Semiconductorin uusi järjestelmäpiiri, jossa kaikki Sigfox-laitteen radio-osat on koottu yhdelle ja samalle pienelle sirulle.

AX-SIP-SFEU -järjestelmäpiiri on saanut CE-sertifioinnin, joten siihen pohjautuvia laitteita voidaan myydä EU:n alueella. Piiri on kooltaan 7 x 9 x 1 milliä ja se pitää sisällään Sigfox-radion, RF-erillispiirit, tarvittavat passiivikomponentit ja firmware-ohjelmiston.

ON Semin mukaan järjestelmäpiiri vie piirikortilla vain 10 prosenttia moduulipohjaisen radion pinta-alasta. Täten se avaa Sigfox-laitteiden toteuttamisen aiempaa pienemmässä fyysisessä koossa.

Piirin virrantarve on valmiustilassa 0,55 milliampeeria ja deel sleep -tilassa 180 nanoampeeria. Näin IoT-laite tulee pitkään toimeen pienellä nappiparistolla. Liitäntä isäntälaitteeseen tapahtuu UART-väylän kautta, jonka kautta sitä radiota voidaan myös ohjelmoida AT-käskyillä.

Lisätietoja datalehtineen ON Semin sivuilta.

Sigfox on jäänyt hieman LoRan jälkeen IoT-radiotekniikoiden kisassa. Ennusteiden mukaan Sigfox-moduulien toimitukset jäävät vuonna 2020 alle 53 miljoonaan, kun LoRa- ja 4G-verkoissa toimivia NB-IoT-moduuleja myydään molempia reilut 161 miljoonaa kappaletta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template