JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oulussa otetaan jälleen mittaa front-end-koodareista Bitfactorin Code in the Dark -tapahtuman merkeissä. Halloween-teemainen kisa järjestetään perjantaina Alppimajalla.

Kilpailijoilla on 15 minuuttia aikaa luoda nettisivu pelkän kuvan perusteella mahdollisimman tarkasti HTML- ja CSS-koodia käyttäen. Haastavaksi tehtävän tekee se, että sivua ei voi esikatsella, vaan sivu koodataan täysin sokkona. Yleisö voi seurata sivujen edistymistä kisan aikana ja voittaja selviää lopulta äänestyksellä.

Illan paras koodari pääsee valitsemaan itselleen palkinnon kolmesta vaihtoehdosta, jotka ovat Suunto Spartan Sport (HR) -urheilukello, Apple iPad 32 Gt ‐tabletti ja Sony PlayStation 4 ‐pelikonsoli. Myös toiseksi ja kolmanneksi tulevat palkitaan.

Helmikuun tapahtumassa voittoon itsensä taisteli Joni Mettovaara, joka lähti kisaan kaverinsa haastamana. Nykyään Bitfactorilla työskentelevä Joni osallistui Code in the Dark -kilpailuun toista kertaa, joten takataskusta löytyy jo hyviä vinkkejä mittelössä pärjäämiseen.

- Aluksi yllätyin siitä, että kisassa ei saa käyttää omaa editoria. Autocompleteen ja preprocessoreihin ei siis voi turvautua, vaan on muistettava komennot ulkoa. Perusteiden on oltava hyvin hallussa, Joni kertoo.

Kilpailuun voi osallistua hyvinkin löysin rantein, mutta voittajan korokkeesta haaveilevan kannattaa Jonin mukaan valmistautua harjoittelemalla sokkokoodausta etukäteen. Ilmoittautumista toivotaan etukäteen tapahtuman sivulla: bitfactor.fi/codeinthedark.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template