JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Iso osa nykyälypuhelinten toiminnallisuutta perustuu liikkeen aistimiseen. Sillä ohjataan käyttöliittymää, sovelluksia, mitataan liikettä, askelia ja asentoa. Saksalainen Bosch Sensortech on esitellyt uuden liikeanturien perheen, joka vie älypuhelimien toiminnan monella tavoin pidemmälle.

Boschin BMI260-sarja koostuu kolmesta anturista, joihin on integroitu entistä suorituskykyisempi kiihtyvyysanturi ja alan ensimmäinen itsestään kalibroituva kulmanopeusanturi eli gyroskooppi. Tämä mahdollistaa esimerkiksi entistä nopeamman ja tarkemman kuvan optisen ja elektronisen vakautuksen kamerassa.

Boschin mukaan BMI260-antureilla saadaan entistä tarkempi askelmittaus ja liikkeen aistiminen, mikä tarkentaa esimerkiksi sisätilapaikannusta. Tämän lisäksi anturit kuluttavat aiempaa vähemmän virtaa, mikä osaltaan pidentää niiden toiminta-aikaa arvokkaalla akkuvirralla.

Eri anturiversioista BMI260 on perusversio, BMI261 täysin Androidille optimoitu versio ja BMI263 puolestaan Boschin ensimmäinen uutta MIPI I3C-väylää tukeva variantti. Kaikki tukevat CRT-tekniikkaa (Component Retrimming), jonka ansiosta ne kalibroivat itsensä ilman laitteen kääntelyä. Tämä nopeuttaa laitteiden testausta.

Bosch kehuu anturien pientä tehonkulutusta. Signaalien tuotto onnistuu kiihtyvyysanturista ja gyrosta tyypillisesti 700 mikroampeerin virralla. Lisäksi anturien tehonhallinta mahdollistaa sen, että laitteen isäntäprosessorin tarvitsee herätä vain harvoissa tapauksissa. Tämän ansiosta esimerkiksi eleiden tunnistus onnistuu 30 mikroampeerin virralla.

Anturit on pakattu 2,5 x 3,0 x 0,8 -milliseen koteloon. BMI260- ja BMI261-anturit ovat jo volyymituotannossa. BMI263-anturista Bosch tarjoaa nyt näytepiirejä. Lisätietoja Bosch Sensortechin sivuilta.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template