JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Applen toissapäiväinen tuotejulkistus sisälsi uusitun A12X-mobiiliprosessorin uusien iPad Pro -mallien sisuksissa. Kyse on 10 miljardin transistorin jättipiiristä, joka näyttää olevan historian tehokkain mobiiliprosessori.

A12X Bionic -piiri on kasvanut melkoisesti edeltäjästään eli A1w-prosessorista. Transistoreja on tullut 45 prosenttia enemmän. 7 nanometrin prosessissa valmistettu piiri on noin 120 neliömillin kokoinen fyysisiltä mitoiltaan.

Monet sivustot ovat saaneet uudet iPad Pro -mallit käsiinsä ja ajaneet Geekbench-testit uusille suorittimille. Lukemat ovatkin vaikuttavia. A12X-prosessori on kirjannut jopa yli 5000 pisteen lukemia Single Core -testissä. Moniydintestissä lukemat ovat nousseet jopa lähelle 18000 pistettä.

Tämä tarkoittaa käytännössä, että uusien iPadien suoritin on noin kaksi kertaa tehokkaampi kuin tämän hetken tehokkaimmat Android-älypuhelinten suorittimet. A12X on myös kaksi kertaa tehokkaampi moniydintestissä kuin edeltäjänsä eli A12-prosessori.

10 miljardiin transistoriin Apple on ahtanut kahdaksan räätälöityä Arm-prosessoria ja peräti 7 grafiikkaprosessoria. A12-piiriin verrattuna Arm-prosessori on tullut yksi lisää ja grafiikkaytimiä peräti kolme lisää. Ei siis ihme, että Apple on tuomassa Photoshop CC:tä uudelle iPad Prolle. Sen teho kyllä riittää grafiikan tekemiseen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template