JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Paikannuksesta on tullut monella jokapäiväistä puuhaa, ainakin lomilla. Aina käytössä ei kuitenkaan ole satelliittisignaalia, mutta silloinkin pitäisi löytää perille haluttuun kohteeseen. Tässä avuksi tulee Bosch Sensortechin uusi 6-akselinen liikeanturi.

Bosch esittelee ensi viikon Electronica-messuilla Münchenissä SMI230-anturia, jonka se lupaa pitävän auton reitillään silloinkin, kun GPS-signaali on kuulumattomissa. Anturi tuottaa auton navigointijärjestelmälle liikedataa, jonka avulla auton sijainti ja liike kartalla voidaan sijoittaa hyvin tarkasti.

Anturin avulla auto tietää kääntymiskulmansa ja kiihtyvyytensä. Tässä auttaa SMI230-anturin 3-akselinen kiihtyvyysanturi sekä 3-akselinen gyroskooppi. Samaan koteloon pakatut MEMS-elementit ovat erittäin tarkkoja: suuntima ja liike eivät häiriinny lämpötilamuutoksista eivätkä tärinöistä.

Anturi on pakattu 16-nastaiseen LGA-koteloon, jonka mitat ovat 3 x 4,5 x 0,95 milliä ja se tulee kaupalliseen jakeluun ensi toukokuussa.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template