JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Paikannuksesta on tullut monella jokapäiväistä puuhaa, ainakin lomilla. Aina käytössä ei kuitenkaan ole satelliittisignaalia, mutta silloinkin pitäisi löytää perille haluttuun kohteeseen. Tässä avuksi tulee Bosch Sensortechin uusi 6-akselinen liikeanturi.

Bosch esittelee ensi viikon Electronica-messuilla Münchenissä SMI230-anturia, jonka se lupaa pitävän auton reitillään silloinkin, kun GPS-signaali on kuulumattomissa. Anturi tuottaa auton navigointijärjestelmälle liikedataa, jonka avulla auton sijainti ja liike kartalla voidaan sijoittaa hyvin tarkasti.

Anturin avulla auto tietää kääntymiskulmansa ja kiihtyvyytensä. Tässä auttaa SMI230-anturin 3-akselinen kiihtyvyysanturi sekä 3-akselinen gyroskooppi. Samaan koteloon pakatut MEMS-elementit ovat erittäin tarkkoja: suuntima ja liike eivät häiriinny lämpötilamuutoksista eivätkä tärinöistä.

Anturi on pakattu 16-nastaiseen LGA-koteloon, jonka mitat ovat 3 x 4,5 x 0,95 milliä ja se tulee kaupalliseen jakeluun ensi toukokuussa.

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2