JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elektroniikan omat ”olympialaiset” eli Electronica-messut järjestetään taas ensi viikolla Münchenissä. Messut ovat laajentuneet jo 17 halliin, joissa tuotteitaan esittelee yli 3000 yritystä.

Kaksi vuotta sitten messuihin tutustui neljän päivän aikana 73451 vierasta. Messut ovat pitäneet erinomaisesti paikkansa elektroniikan tärkeimpänä ammattitapahtumana ja vieraiden määrän arvioidaan pysyvän vähintään ennallaan.

ETN on tuttuun tapaan messuilla ja raportoi messu-uutuuksista päivittäin. Messuviikon ajan meillä jatkuu vieä kampanja, jossa uutiskirjeen tilaajat osallistuvat viiden erilaisen kehityskortin arvontaan. Jaossa on kaksi tehokasta Raspberry Pi Model 3B+-korttia, kaksi eri Arduino-korttia sekä koululaisille sopiva Micro:bit-kortti. Uutiskirjeen saa tilata täällä: etn.fi/tilaa.

Messujen yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa neljä erillistä konferenssia. Oman tapahtumansa on saanut autoelektroniikka, sulautettu tekniikka, lääketieteellinen elektroniikka ja langaton tekniikka. Lisätietoja näistä löytyy messujen verkkosivuilta.

Yritykset menevät messuilla kovassa myötätuulessa, sillä useimmilla bisnes on sujunut nousujohteisesti ja parin-kolmen vuoden ajan. Puolijohdemyynti yltää tänä vuonna uuteen ennätykseen, autoihin – Saksassa kun ollaan – integroidaan jatkuvasti lisää elektroniikkaa ja alan uusin moottori tekoäly alkaa näkyä myyntiluvuissa.

Tekoäly on laajasti mukana messuilla muutenkin. Aloituspäivänä tiistaina yritysten pääjohtaja käyvät aiheesta pyöreän pöydän keskustelun. Miten tekoälyä rahoitetaan ja miten sitä reguloidaan USA:ssa, Euroopassa ja Kiinassa. ETN raportoi keskustelusta, tottakai.

Messutunnelmia löytynee ensi viikolla myös Electronican Youtube-kanavalta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template