JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Googlea on kohdannut Belgiassa ikävä pr-tappio. Yhtiö rakentaa Saint Ghislainiin jo maan kolmatta datakeskusta, mutta sen työmaalta on löytynyt satoja työntekijöitä, joilla ei ole asianmukaisia työlupia.

RTBF-yleisradioyhtiön mukaan viranomaiset kielsivät 340 pääsyn työmaalle, koska heidän työlupansa eivät olleet kunnossa. Kyse on pääasiassa romanialaisista ja bulgarialaisista työntekijöistä, jotka työskentelevät Googlen rakennustyömaan alihankkijoille.

Belgiassa ulkomaiselta työntekijältä vaaditaan dokumentti, joka käytännössä ilmaisee, että työ on väliaikaista ja että työntekijän kohdalla noudatetaan maan sosiaali- ja palkkakuluja koskevaa lainsäädäntöä.

RTBF:n mukaan monet datakeskustyömaan työntekijöistä eivät osanneet kertoa, ovatko he jonkun palveluksessa vai työskentelevätkö itsenäisinä alihankkijoina. Google siirtää kommentissaan vastaan alihankkijoilleen. Sen mukaan alihankkijoita on tiukasti kehotettu olemaan huolellinen työntekijöiden palkkaamiseen liittyvissä asioissa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2