JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Qualcomm on esitellyt uuden IoT-laitteiden modeemipiirin LTE-verkkoihin. Sekä M1- että NB2-standardeja tukeva piiri on puolta pienempi kuin edeltäjänsä ja kuluttaa tehoa jopa 70 prosenttia vähemmän.

Qualcommin edellinen IoT-modeemi esiteltiin jo kolme vuotta sitten, joten piiri oli aikakin uudistaa. Mallimerkinnän 9205 saanut uutuus perustuu Arm Cortex-A7-prosessoriinja se tukee ThreadX- ja AliOS Things -reaaliaikakäyttöjärjestelmiä.

Modeemi on kooltaan 14,7 x 15,3 -millinen. Silti samaan koteloon on saatu ahdettua kantataajuuspiirin lisäksi RF-etupää, tehonhallintapiiri, audiokoodekki ja latauksen hallintapiiri. Integrointi helpottaa laitevalmistusta ja myös alentaa kustannuksia.

LTE Cat-M1-linkeissä modeemi lähettää dataa verkkoon päin 1119 kilobitin sekuntinopeudella. IoT-laitteeseen päin data tulee M1-tekniikalla 588 kilobittiä sekunnissa. Kun IoT-laite tarvitsee verkkoyhteyttä vain ajoittain, käytössä on yleensä Narrowband-IoT-yhteys. Modeemi tukee tuoreinta NB2-tekniikkaa, jolla laite voi lähettää anturidataa verkkoon 158,5 kilobitin sekuntinopeudella. Alaspäin dataa tulee 127 kilobittiä sekunnissa.

Piiri tukee myös paikannusta kaikkien satelliittijärjestelmien kautta. Se on kvalifioitu -40…+85 asteen toimintalämpötiloihin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2