JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erillisverkot Oy ryhtyy ottamaan käyttöön uuden polven Virve-palveluita kaupallisissa mobiiliverkoissa vuonna 2022. Tämä tarkoittaa pidemmällä aikavälillä myös nykyisen Virven alasajoa. Erillisverkot turvaa nyky-Virven palvelut niin pitkään, että eri toimijat pystyvät siirtymään uuteen teknologiaan hallitusti.

Tetra-teknologiaan pohjautuva Virve palvelee viranomaisia ja muita turvallisuustoimijoita vielä pitkään, vähintään vuoteen 2025. Tetra-teknologia on tulossa kuitenkin tiensä päähän, eikä sillä voida enää varmistaa toimintavarmoja ja turvallisia palveluita useita vuosikymmeniä eteenpäin.

Viranomaisverkko Virven vahvuus perustuu laajaan yhteistyöhön ja luottamukseen eri viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden välillä. Kun Virve siirtyy hallitusti uuteen teknologiaan, viranomaiset määrittelevät, millaisia palveluita tulevaisuuden verkossa on.

Erillisverkot toteuttaa turvallisuustoimijoille toimintavarman mobiililaajakaistapalvelun hyödyntäen kaupallisten operaattoreiden verkkoja. Virven siirtyminen laajakaistaiseksi palveluksi tukee käyttäjien tarpeita: esimerkiksi onnettomuustilanteessa videokuvan lähettäminen varmasti ja turvallisesti on pian mahdollista.

- Kaikki keskeiset viranomaiset ja turvallisuustoimijat määrittelevät Virven tulevaisuuden palvelut ja palvelutason. On jokaisen suomalaisen etu, että turvallisuustoimijoilla on tässä suhteessa vaativa maku. Meillä on nyt, mutta myös tulevaisuudessa maailman paras viranomaisverkko, Erillisverkkojen liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist sanoo.

Yhteistyö kaupallisten operaattoreiden kanssa on välttämätöntä jo tänä päivänä. Myös nykyisessä Virvessä hyödynnetään kaupallisten operaattoreiden verkkoa ja elementtejä, kuten siirtotieyhteyksiä. Verkkojen avoin kilpailutus aloitetaan vuonna 2019. Jatkossa verkot kilpailutetaan uudestaan määräajoin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2