JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yksi päättyvän vuoden uutisoidumpia aiheita ja myös ETN:n luetuimpia oli Huawein joutuminen oppositioon useiden maiden 5G-verkkojen rakentamisesta. Huawei vastaa kritiikkiin lisäämällä avoimuuttaan. Se esimerkiksi avaa helmikuussa Brysseliin keskuksen, jossa operaattorit ja valtiot päästetään tutustumaan verkkolaitteiden lähdekoodiin.

Huawein kyberturvallisuusasioista globaalisti vastaavan Mika Lauhteen mukaan kyse on luottamuksen rakentamisesta. - Uskon, että kaikilla merkittävillä toimijoilla pitää 5-6 vuoden kuluessa olla vastaava keskus, Lauhde sanoo.

Samalla Lauhde muistuttaa, että Huawein koodia on analysoitu tarkemmin kuin kenenkään muun, ja löydökset ovat olleet lähinnä puuttuvia kommentteja ja kirjoitusvirheitä kommenteissa. Kuuluisaa ”savuavaa asetta” ei kukaan ole löytänyt. Viimeksi joulukuussa Saksan tietoturva-asioita valvova viranomainen BSI (Das Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik) ilmoitti, ettei se ollut löytänyt mitään todisteita siitä, että Huawein laitteet olisivat millään tavalla kilpailijoiden laitteita turvattomampia.

Lue lisää: Myös Uusi-Seelanti hylkäsi Huawein

Huawei vastaa syytöksiin avoimuudella

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2