JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelimissa suunnittelun trendinä on pitkään ollut maksimoida etukannen näytön ala ja yksi tärkeä keino on piilottaa antureita ruudun alle. Tämä trendi alkoi sormenjälkianturista, mutta nyt ams on esitellyt ympäröivää valoa aistivan anturin, joka voidaan niin ikään istuttaa OLED-paneelin alle.

TCS3701-anturi on RGB-valoa ja infrapunalla läheisyyttä mittaava anturi, joka mittaa valon määrän tarkasti myös näyttöpaneelin alta. Valon mittaus onnistuu, vaikka edessä on paljon energiaa emittoivat OLED-paneeli.

Ratkaisu edellyttää uudenlaista rakennetta. Anturi mittaa valon määrää suoraan yläpuolellaan olevien näytön pikselien läpi. ams on kehittänyt algorimit, joiden avulla anturi mittaa tarkasti ympäröivää valoa siitä riippumatta, mikä on yläpuolella olevien OLED-pikselien kirkkaus.

TCS701-anturin mitat ovat 2,0 x 2,5 x 0,5 milliä, joten se mahtuu OLED-paneelin alle. Anturi voidaan joustavasti asentaa näytön alle niin, että läheisyysmittaus tapahtuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Anturi on nyt näytetoimituksissa. Volyymeissä se maksaa 1,25 dollaria kappale. Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2