JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viranomaisten panostukset it-tekniikkaan eivät tänä vuonna kasva. Gartner ennustaa, että it-investoinnit jäävät tänä vuonna koko maailmassa 449,5 miljardiin dollariin eli noin 336 miljardiin euroon. Summa on promillen pienempi kuin viime vuonna.

Rahamäärä on tietysti valtava, sillä se sisältää kaikkien valtiollisten yksiköiden ja viranomaisten laite-, ohjelmisto-, palvelu- ja tietoliikennehankinnat. Sitä, että summa ei kasva, Gartner selittää talouden yleisellä heikolla tilanteella.

Joihinkin tekniikkoihin julkinenkin raha panostaa edelleen. Mobiiliratkaisut, it-järjestelmien uudistaminen ja pilvipalvelut ovat kolme tämän vuoden keskeistä parannusaluetta. Julkisissa organisaatioissa kasvaa koko ajan kiinnostus esimerkiksi big data -sovellusten käyttöön.

Yhä enemmän julkisista palveluista pohjaa julkiseen tai yksityiseen pilveen. 30-50 prosenttia Gartnerin haastattelemista organisaatioista suunnittelee tai on jo sopinut pilvipohjaisten it-palvelujen käyttöönotosta seuraavan vuoden aikana.

Myös omien laitteiden käyttö työssä on yleistymässä. Haastatelluissa organisaatioissa 52 prosenttia työntekijöistä toi oman mobiililaitteensa töihin. Puolet saa käyttää omaa kannettavaa tietokonettaan.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template