JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viranomaisten panostukset it-tekniikkaan eivät tänä vuonna kasva. Gartner ennustaa, että it-investoinnit jäävät tänä vuonna koko maailmassa 449,5 miljardiin dollariin eli noin 336 miljardiin euroon. Summa on promillen pienempi kuin viime vuonna.

Rahamäärä on tietysti valtava, sillä se sisältää kaikkien valtiollisten yksiköiden ja viranomaisten laite-, ohjelmisto-, palvelu- ja tietoliikennehankinnat. Sitä, että summa ei kasva, Gartner selittää talouden yleisellä heikolla tilanteella.

Joihinkin tekniikkoihin julkinenkin raha panostaa edelleen. Mobiiliratkaisut, it-järjestelmien uudistaminen ja pilvipalvelut ovat kolme tämän vuoden keskeistä parannusaluetta. Julkisissa organisaatioissa kasvaa koko ajan kiinnostus esimerkiksi big data -sovellusten käyttöön.

Yhä enemmän julkisista palveluista pohjaa julkiseen tai yksityiseen pilveen. 30-50 prosenttia Gartnerin haastattelemista organisaatioista suunnittelee tai on jo sopinut pilvipohjaisten it-palvelujen käyttöönotosta seuraavan vuoden aikana.

Myös omien laitteiden käyttö työssä on yleistymässä. Haastatelluissa organisaatioissa 52 prosenttia työntekijöistä toi oman mobiililaitteensa töihin. Puolet saa käyttää omaa kannettavaa tietokonettaan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2