JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viranomaisten panostukset it-tekniikkaan eivät tänä vuonna kasva. Gartner ennustaa, että it-investoinnit jäävät tänä vuonna koko maailmassa 449,5 miljardiin dollariin eli noin 336 miljardiin euroon. Summa on promillen pienempi kuin viime vuonna.

Rahamäärä on tietysti valtava, sillä se sisältää kaikkien valtiollisten yksiköiden ja viranomaisten laite-, ohjelmisto-, palvelu- ja tietoliikennehankinnat. Sitä, että summa ei kasva, Gartner selittää talouden yleisellä heikolla tilanteella.

Joihinkin tekniikkoihin julkinenkin raha panostaa edelleen. Mobiiliratkaisut, it-järjestelmien uudistaminen ja pilvipalvelut ovat kolme tämän vuoden keskeistä parannusaluetta. Julkisissa organisaatioissa kasvaa koko ajan kiinnostus esimerkiksi big data -sovellusten käyttöön.

Yhä enemmän julkisista palveluista pohjaa julkiseen tai yksityiseen pilveen. 30-50 prosenttia Gartnerin haastattelemista organisaatioista suunnittelee tai on jo sopinut pilvipohjaisten it-palvelujen käyttöönotosta seuraavan vuoden aikana.

Myös omien laitteiden käyttö työssä on yleistymässä. Haastatelluissa organisaatioissa 52 prosenttia työntekijöistä toi oman mobiililaitteensa töihin. Puolet saa käyttää omaa kannettavaa tietokonettaan.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template