JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viranomaisten panostukset it-tekniikkaan eivät tänä vuonna kasva. Gartner ennustaa, että it-investoinnit jäävät tänä vuonna koko maailmassa 449,5 miljardiin dollariin eli noin 336 miljardiin euroon. Summa on promillen pienempi kuin viime vuonna.

Rahamäärä on tietysti valtava, sillä se sisältää kaikkien valtiollisten yksiköiden ja viranomaisten laite-, ohjelmisto-, palvelu- ja tietoliikennehankinnat. Sitä, että summa ei kasva, Gartner selittää talouden yleisellä heikolla tilanteella.

Joihinkin tekniikkoihin julkinenkin raha panostaa edelleen. Mobiiliratkaisut, it-järjestelmien uudistaminen ja pilvipalvelut ovat kolme tämän vuoden keskeistä parannusaluetta. Julkisissa organisaatioissa kasvaa koko ajan kiinnostus esimerkiksi big data -sovellusten käyttöön.

Yhä enemmän julkisista palveluista pohjaa julkiseen tai yksityiseen pilveen. 30-50 prosenttia Gartnerin haastattelemista organisaatioista suunnittelee tai on jo sopinut pilvipohjaisten it-palvelujen käyttöönotosta seuraavan vuoden aikana.

Myös omien laitteiden käyttö työssä on yleistymässä. Haastatelluissa organisaatioissa 52 prosenttia työntekijöistä toi oman mobiililaitteensa töihin. Puolet saa käyttää omaa kannettavaa tietokonettaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template