JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Entisen Actelin fpga-toimintoja jatkava Microsemi on julkistanut jo toisen merkittävän uuden piiriperheen tänä vuonna. Igloo2-sirut tuovat yhtiön mukaan lisää toimintoja teollisuus-, turvallisuus- ja militaarisovelluksiin selvästi aiempaa pienemmin kustannuksin.

Ensimmäisen polven Igloo-siruihin verrattuna kakkospolveen on lisätty logiikkaelementtien määrää (nyt 150 000), dsp-lohkojen määrää (nyt 200) ja nopeiden serdes-liitäntöjen määrää. Microsemin mukaan suorituskykyä on tullut noin kolme kertaa aiempaa enemmän.

Silti yhtiö kehuu, että Igloo2-piirien tehonkulutus jää selvästi vastaavia piirejä alhaisemmaksi. Osin tämä tulee jo sirujen flash-pohjaisuudesta, kun sen rinnalle ei tarvita ulkoista flashia sram-pohjaisten kilpailijoiden tavoin. Igloo2 tarvitsee lisäksi vain kaksi teholähdettä.

Aiempien sirujen tavoin Igloo2 hyödyntää Microsemin FlashFreeze-tekniikkaa. Sen avulla staattinen virrankulutus putoaa kymmenesosaan kilpailijoihin verrattuna, yhtiö kehuu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template