JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Optisten verkkojen vauhti kiihtyy. Ciena on yhdessä englantilaisen operaattori BT:n kanssa testannut jo kentällä tekniikkaa, jossa dataa siirtyy peräti 800 gigabitin sekuntivauhtia.

Laboratorioissa datavauhti on yritysten mukaan ollut vieläkin kovempaa. Maaliskuussa onnistuneissa testeissä 800 gigabitin superlinkki onnistuttiin todentamaan 410 kilometrin mittaisessa linkissä BT:n Ipswichin tutkimuskeskuksen ja Lontoon kuulun BT Towerin välillä.

Samoissa testeissä testattiin onnistuneesti superkanavan lisäksi myös 100, 200 ja 400 gigabitin linkkejä. Superlinkin nopeudesta kertoo jotain se, että sitä pitkin saadaan siirrettyä' kahdeksan teräväpiirtoelokuvaa yhdessä sekunnissa.

Testijärjestelmä pohjasi Cienan Wavelogic 3 -lähettimiin. Dataa lähetettiin PMD-tekniikalla (Polarization Mode Dispersion), jonka hallitseminen on olut tähänä asti erittäin vaikeata. Siinä täytyy kompensoida signaalin ajallista hajautumista kuidussa.

Osana kenttätestejä yritykset ajoivat ja monitoroivat 400 gigabitin linkkiä, jossa käytettiin 16QAM-modulaatiota. Sen rinnalla siirrettiin QPSK-moduloituja 40 ja 100 gigabitin linkkejä. Yritysten mukaan tämä osoittaa, että runkoverkon nopeutta voidaan päivittää joustavasti suurempaan.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template