JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen toissailtainen iPhone X -demo sai paljon julkisuutta siitä, että uusi kasvontunnistukseen perustuva Face ID-tekniikka ei toiminut demossa ensimmäisellä kerralla. Applen selvitysten mukaan tekniikka ei pettänyt, vaan toimi niin kuin sen pitikin toimia.

Ilmeisesti joku tai jotkut olivat käyneet vilkuilemassa demossa käytettävää iPhone X:ää Steve Jobs -teatterin lavalla ennen esityksen alkua. Kun laite yritetään käynnistää "väärillä" kasvoilla liian monta kertaa, se vaatii PIN-koodin turvallisuussyistä.

Tekniikka siis toimi täysin oikein. Mutta onko Face ID -tekniikassa jotain, mitä Apple ei ole ottanut huomioon? Meneekö puhelin lukkoon illanvietoissa, kun uteliaat käyvät sitä pällistelemässä. Laitehan osaa katsoa kasvoja myös pimeässä.

Samalla Face ID ilmeisesti poistaa poliisin ongelmat avata rikollisten ja terroristien puhelimia. Riittää kun roiston naamataulua vilauttaa puhelimelle ja salaisuudet aukeavat?

Mikäli vitsit unohdetaan, Face ID ja sen mahdollistava TrueDepth-kuvantamistekniikka on oikeasti iPhone X -laitteen mullistavin tekninen uudistus. Kahdesta kamerasta, antureista, mikrofonista ja kaiuttimesta koostuvaa yhdistelmää voidaan hyödyntää moneen muuhunkin kuin käyttäjän tunnistamiseen.

Applen tiistaina esittelemät animojit eli animoidut emojit ovat vain yksi kevyt esimerkki tekniikan mahdollisuuksista.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template