JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung esitteli eilen uusimman lippulaivalaitteensa, kun odotettu Note9-älypuhelin lanseerattiin. Entiseen tapaan Samsung on pakannut Note-sarjan uutuuteen oikeastaan kaiken mahdollisen uusimman tekniikan. Se vastaa kaikkiin mahdollisiin odotuksiin, mutta ei yllätä ketään. Tavallaan tämä on vähän tylsää.

Galaxy Note9:n raudasta ei voi sanoa yhtään moitetta. 6,4 tuuman näyttö piirtää 516 pikseliä tuumalle, 8-ytiminen 10 nanometrin prosessissa valmistettu prosessori yltää jopa 2,7 gigahertsin kellotaajuuteen, muistia saa 6 tai 9 gigatavua ja tallennustilaa 128 tai 512 gigatavua, jota voi vielä kasvattaa SD-muistikortilla.

Jos laitteen potku ei riitä jonkin sovelluksen pyörittämiseen, niin se johtuu siitä, ettei mikään rauta siihen tällä hetkellä kykene. Ison laitteen sisuksiin on istutettu 4000 milliampeerintunnin akku, mutta näytön, prosessorin ja luokan 18 LTE-yhteyksiä tukeva radio takaavat, että lataamaan laitetta joutuu entiseen tapaan.

Muotoilultaan Note9 näyttää tyylikkäältä. Toisaalta design on tehty varmanpäälle. Monesta laitteesta tuttu notch eli ”lovi” puuttuu. Samsung on suunnitellut samanlaisen laitteen aiemminkin, nyt kaikki on vain viritetty astetta kovemmaksi.

Kallista Note9:ssä on sekä paino (201 grammaa) että hinta. 512 gigatavun tallennustilalla laite maksaa 1299 euroa, pienemmällä muistilla 1029 euroa. Myyntiin laite tulee parin viikon päästä kahtena värivaihtoehtona, joista toisen mukaan saa S Pen -kynän.

Samsung on kovasti varovainen markkinoinnissaan. Note9:n kameraa kuvataan ”yhtiön kaikkien aikojen älykkäimmäksi”. Se tunnistaa kuvauskohteita kuten monen muun valmistajan laite, mutta Samsung ei silti hehkuta tekoälyä. Kyse on lopulta kuitenkin samasta signaalinkäsittelystä.

Tästä pienestä tylsyydestä tulee mieleen, että Samsung säästää ylisanat ja uudet innovaatiot tulevaan Galaxy S10 -malliinsa. Silloin Samsungille tyypilliset näytön reunat katoavat, koko näyttö toimii sormenjälkianturina, ja paljon muuta, ainakin jos huhuihin on uskominen. Tämä nähdään joko tammikuussa CES-messuilla tai viimeistään helmikuun lopulla Mobile World Congressissa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template