JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Virtuaalitekniikka tekee ilmeisesti tuloaan myös autourheiluun. Japanilaisen JDI:n eli Japan Display Inc:n läpinäkyvää näyttöä on testattu Japanin Super Formula -sarjan autossa. Testissä kypärän visiiriin asennettiin virtuaalinäyttö, johon voidaan kuljettajalle heijastaa erityyppistä informaatiota.

Testi toteutettin heinäkuussa Japanin Super Formula -sarjaan osallistuvan Dandelion Racing -tiimin kanssa. Tiettävästä tällaista läpinäkyvää virtuaalinäyttöä ei aiemmin ole kilpa-autoissa testattu.

Näyttö on toteutettu JDI:n uusimmalla tekniikalla. Ruutu on 80-prosenttisesti läpinäkyvä. Tähän on päästy, kun näytöstä on voitu jättää pois värisuotimet ja polarisaatiokerrokset.

Testi toteutettiin Fujin moottoriradalla, jossa takavuosina on ajettu myös F1-kilpailuja. Testissä kuljettajalle näytettiin visiirissä esimerkiksi moottorin lämpötilaa ja polttoaineen kulutusta kuvaavia lukemia.

Kuljettajalle näytöstä on tietysti etua, sillä informaation näkee ilman, että irrottaa katseensa tiestä. JDI kertoo jatkavansa testejä Dandelion Racingin kanssa. Tavoitteena on tuoda tekniikka jollakin aikataululla kilpailukäyttöön.

JDI on markkinajohtaja pienissä ja keskisuurissa näyttöpaneeleissa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template