JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen toissailtainen iPhone X -demo sai paljon julkisuutta siitä, että uusi kasvontunnistukseen perustuva Face ID-tekniikka ei toiminut demossa ensimmäisellä kerralla. Applen selvitysten mukaan tekniikka ei pettänyt, vaan toimi niin kuin sen pitikin toimia.

Ilmeisesti joku tai jotkut olivat käyneet vilkuilemassa demossa käytettävää iPhone X:ää Steve Jobs -teatterin lavalla ennen esityksen alkua. Kun laite yritetään käynnistää "väärillä" kasvoilla liian monta kertaa, se vaatii PIN-koodin turvallisuussyistä.

Tekniikka siis toimi täysin oikein. Mutta onko Face ID -tekniikassa jotain, mitä Apple ei ole ottanut huomioon? Meneekö puhelin lukkoon illanvietoissa, kun uteliaat käyvät sitä pällistelemässä. Laitehan osaa katsoa kasvoja myös pimeässä.

Samalla Face ID ilmeisesti poistaa poliisin ongelmat avata rikollisten ja terroristien puhelimia. Riittää kun roiston naamataulua vilauttaa puhelimelle ja salaisuudet aukeavat?

Mikäli vitsit unohdetaan, Face ID ja sen mahdollistava TrueDepth-kuvantamistekniikka on oikeasti iPhone X -laitteen mullistavin tekninen uudistus. Kahdesta kamerasta, antureista, mikrofonista ja kaiuttimesta koostuvaa yhdistelmää voidaan hyödyntää moneen muuhunkin kuin käyttäjän tunnistamiseen.

Applen tiistaina esittelemät animojit eli animoidut emojit ovat vain yksi kevyt esimerkki tekniikan mahdollisuuksista.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template