JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

OnePlus 6 -puhelin on ollut operaattorien myyntilistojen kärjessä kesän. Kun laitetta käyttää, suosio on helppo ymmärtää. Uutuus on laadukkaan, jopa kalliin oloinen laite, jonka ominaisuudet eivät jää kalliimpien kilpailijoiden ominaisuuksista jälkeen.

Puhelin on täyslasinen ja etukannen 6,28-tuumainen näyttö yltää lähes reunasta reunaan, kuten nykytrendi vaatii. Resoluutio on 1080 x 2280 pikseliä ja näytön kuvasuhde 19:9. iPhone X:n kuuluisa lovikin etukannesta löytyy. Siihen on istutettu 16 megapikselin etukamera, puhelukaiutin, ledimerkkivalo sekä ympäröivän valon anturi. Loven saa myös piiloon, mutta monessa sovelluksessa - eikä vähiten kamerassa – lisäpikselit ovat tervetulleita.

Laitetta saa 6 tai 8 gigatavun RAM-muistilla ja 64/128/256 gigatavun tallennustilalla. Testissä oli 6/128 gigatavun punainen Red-erikoismalli, jota myydään rajoitettu erä 569 euron hintaan. Muisti tuntui riittävän hyvin, sillä sovellukset toimivat ripeästi. Joihin sovelluksiin joutuu hieman tutustumaan, mutta esimerkiksi kameran käytön oppii nopeasti. Otoksista tulee laadukkaita taustan sumennuksineen ym. toimintoineen, mutta näillä ei enää nykyään erotuta muista laatupuhelimista. Laadukas kamera on ehdoton vaatimus jo keskihintaisissa laitteissa.

OnePlus 6 avautuu nykytyyliin käyttäjän kasvot tunnistamalla ja toiminto on erittäin nopea. Speksien mukaan luuri avautuu näin 0,4 sekunnissa, kun sormenjälkianturissa aikaa kuluu 0,2 sekuntia. Molemmat ovat riittävän nopeita tunnistustapoja, mutta ulkona tunnistus vaatii aurinkolasien riisumista. Puhelin lisäksi tunnistaa, kun käyttäjä on kotona eikä tällöin varsinaisesti lukitu ollenkaan.

Pikalaturi istuu USBC-liittimeen ja mukana on vanha audioplugi. Hyvä päätös säilyttää liitin ainakin vielä. Aiemmista malleista tuttu Alert Slider on oikeasti hyödyllinen lisälaite oikeassa reunassa.

Entäpäs ne moitteet? No, laitteessa on vain yksi kaiutin, joka suuntaa alaspäin. Äänenlaatu on heikohko, mutta ei näitä musiikkitoistimina käytetäkään. Muistikortille ei ole paikkaa, joten jossain välissä tila voi tietysti käydä vähiin.

Isoimman moitteen suuntaisin kyllä akulle. OnePlussan laitteet eivät ole testeissä yltäneet akkukeston kärkipäähän, eikä 6-mallikaan sitä tee. Normaalikäytössä täysi akku ei jaksanut koko päivää, mihin moni muu malli on yltänyt. Akun kapasiteetti on 3300 milliampeerituntia, mikä on nykyään pienehkö akku.

Pienemmän akun selittää varmaan osin laitteen erittäin ohut muotoilu. Toisaalta OnePlus 6 paikkaa puutetta pikalatauksellaan, joka on aivan markkinoiden parhaita. Tekniikka toimii myös käytännössä: 30 minuutin latauksella akun saa 60-prosenttisesti täyteen.

OnePlus 6:ssa on hinta-laatusuhde erittäin kohdallaan. Halvimmillaan laitteen saa mustana 64 gigan tallennustilalla 519 eurolla, joten mikään halpamalli sekään ei ole. Toisaalta kalleimmankin version saa selvästi, useita satoja euroja vaikkapa Applen tai Samsungin kalliimpia edullisemmin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template