JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Elektroniikan komponenttien myyjillä menee tällä hetkellä ihan mukavasti. Kun markkina kasvaa, omat volyymitkin kasvavat. Jakelijoiden taivaalla on kuitenkin tummia pilviä, kun logistiikan jättiyritykset Amazonin ja Alibaban johdolla ovat tulossa samoille apajille.

Kurt Colehover vastaa RS Componentsilla komponenttitoimittajista globaalisti. Hän näkee amazoneissa ja alibaboissa ison uhkan. - Kukaan jakelija ei ole vielä ratkaissut sitä, miten tullaan jakelijasta strategiseksi kumppaniksi. On vaarana jopa se, että jakelijasta tulee tarpeeton koko toimitusketjussa, Colehover aprikoi.

Strateginen kumppanuus tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että yritys ratkaisee teknisiä ongelmiaan yhdessä jakelijan kanssa. RS:n paras työkalu tässä on suunnitteluyhteisö DesignSpark, mutta sitä pitää viilata ja terävöittää.

- DesignSpark on erinomainen yhteisö rakentelijoille, harrastelijoille ja opiskelijoille, mutta sitä on erittäin vaikea muuttaa rahaksi. Tähän pitää löytää keinot.

Ennen kaikkea kuva jakelijasta pitää monipuolistua. – Emme ole pelkkä komponenttien myyjä. Toisaalta ostajia ei pidä sekoittaa tarjoamalla vain uusia online-suunnittelutyökaluja, näitä tarjoaa jokainen. Tärkeintä on tarjota työkaluja, joiden taataan toimivan toimittajien komponenttien kanssa.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi This is interesting: a PC based on open ISA, ie. RISC-V. PC https://t.co/NijCSvFLmR käyttäjältä @abopenltd
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fiECF template