JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-ruoriin palannut Linus Torvalds esitteli viime sunnuntaina ensimmäisen julkaisuversion käyttöjärjestelmän ytimen versiosta 4.20. Vieläkään ei siis siirrytä 5-kantaan, mutta nyt Torvalds lupailee ”vitosta” ensi vuonna.

Uuden 4.20-ytimen RC1-versio on Torvaldsin mukaan iso, muttei mikään jättimäisen suuri. 70 prosenttia korjauksista ja muutoksista liittyy ajureihin, mikä on hyvin tyypillistä. Iso osa loppumuutoksista on arkkitehtuureihin liittyviä parannuksia.

Viime aikoina Torvaldsin kohdalla on oikeastaan keskusteltu lähinnä siitä, onko mies oppinut keskustelemaan kehittäjiensä kanssa sivistyneesti. Ainakin viimeisin keskusteluryhmäviesti viittaisi tähän suuntaan.

Torvalds valittelee sitä, että kunkin RC-version kahden viikon kehityskaaren aikana jotkut edelleen lähettelevät hänelle korjausehdotuksia vielä toisen viikon keskiviikkona. Nyt Torvalds miettii uuden säännön muodostamista, jonka mukaan korjauksia ei saisi enää esittää jonkun päivän jälkeen toisella viikolla.

Tämän viestinsä Torvalds olisi aiemmin esittänyt tulikivenkatkuisen palautteen kera. Nyt se esitetään lähestulkoon kohteliaasti.

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 ECF template