JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Tiobe rankkaa ohjelmointikielten suosiota webbihakujen perusteella. Helmikuun listauksessa Java jatkaa selvästi suosituimpana kielenä ennen C-kieltä. Python nousi neljänneltä paikalta kolmanneksi ja C++:n ohi.

Viidenneksi listalla nousu Visual Basic .NET. Kuudentena on Javascript ja seitsemänneksi putosi C#, joka aiemmin oli viidentenä. PHP, SQL ja Objective-C olivat top10-listan viimeiset kielet.

Tioben lista ei ole mikään absoluuttinen kuvaus siitä, millä kielilläkoodarit eniten koodiaan vääntävät. Sen sijaan se antaa varsin hyvän kuvan ohjelmoinnin trendeistä. Siispä esimerkiksi MATLABin nousu vuodentakaiselta sijalta 19 sijalle 12 on merkillepantavaa, samoin Visual Basicin putoaminen viisi pykälää sijalle 17.

Oheisesta graafista näkee, että Java on ollut suosituin ohjelmointikieli pian 20 vuoden ajan. Ainoastaan 2012-2015 välillä C-kieli kävi listan kärjessä. Graafi myös osoittaa, että koodarien käyttöön on tullut useita uusia kieliä viime vuosina ja ne ovat myös löytäneet käyttäjänsä.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0
ETN_fi The VR-1 by Varjo on display at HelTech, Helsinki. https://t.co/sx7kgBwoax
ETN_fi ETN newsletter out early today. Travelling to Embedded World in Nürnberg. See you there.
ETN_fi @embedded_world starts tomorrow. Today is travel day for a lot of professionals. Not too many straight flights from abroad, Im afraid.ECF template