JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Kalifornian yliopiston kemistit ovat onnistuneet ratkaisemaan yhden ledipohjaisten älypuhelin- ja televisionäyttöjen ongelman. Tutkijat onnistuivat korvaamaan värit ja valon tuottavan iridiumin kuparilla. Tämä lupaa tehdä näytöistä merkittävästi nykyistä edullisempia.

Ledinäytöissä on käytetty iridium-kalvoja, koska sen kyky emittoida valoa on erittäin hyvä. Alkuaineen ongelma on se, että sitä on maapallolla hyvin vähänä. Oikeastaan iridiumia löytyy vain Etelä-Afrikasta ja Aasiasta ja uskotaan, että kaikki maapallon iridium on kulkeutunut tänne meteorilla noin 65 miljoonaa vuotta sitten.

Kuparia sen sijaan on käytettävissä käytännössä loputtomasti. Tähän asti ongelmana on ollut kuparimolekyylien heikompi rakenne. Tämän takia kuparikalvojen elinikä jää selvästi jälkeen toivotusta.

Ledinäytön kannalta iridiumilla on ollut yksi puute: sinisen valon tuottamiseen sen molekyylit ovat hyvin heikkoja. Punaista ja vihreää iridium-yhdisteet tuottavat tehokkaasti. Sinisen tuottava kalvo on kuitenkin ollut lyhytikäinen, mikä on johtanut esimerkiksi OLED-paneelien suhteelliseen lyhyeen elinikään.

USC:n kemisti Mark Thompsonin mukaan uusi kupariyhdiste on molekyylirakenteeltaan jäykempi ja kestävämpi, ja sen valon emittointiominaisuudet vastaavat iridiumin suorituskykyä. Energia saadaan muunnettua tehokkaasti väreiksi ja valoksi.

USC:n Dornsifen kampuksella työskentelevät tutkijat ovat hakeneet innovaatiolleen patenttia. Työ tekniikan kaupallistamiseksi on jo alkanut.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi Periscope cameras are the next big thing. Huawei P30 Pro shows the way. Others will surely follow. @HuaweiMobileFI https://t.co/2p9I8gRK1Y
ETN_fi Speed up your RF design with virtual antennas! Virtuaaliantenni nopeuttaa RF-suunnittelua https://t.co/jFw1nzMrkK
ETN_fi Tosibox signs a sales partner in Chile and Peru. https://t.co/XyuIabmHrm
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0ECF template