JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Arduino on ”se toinen suosittu kehittäjien ja rakentelijoiden kortti” ja nyt yritys on esitellyt uuden, nopeasti käyttöön otettavan Arduino IoT Cloud -alustan. Pilvipalvelujen käyttöönoton pitäisi olla yhtä helppoa, kun kehitystyön aloittaminen Arduino-kortilla.

Arduinon mukaan uusi alusta on valmis, kokonainen IoT-ratkaisu, johon sisältyvät laitteet korttien muodossa, firmware-ohjelmistot, pilvipalvelut ja kaikki palvelujen käynnistämiseen tarvittava informaatio. Tässä vaiheessa kyse on alustan julkisesta beeta-lanseerauksesta.

Alustaan on tuotu esimerkiksi automaattinen datantarkastelun käyttöliittymä eli dashboard ja täysin suojattu mittausdatan siirto pilveen TLS-protokollalla. Iso uusi etu on mahdollisuus ohjelmoida Arduino-kortteja suoraan alustasta, kun aiemmin ohjelmoinnin oli tapahduttava Arduino Sketchillä.

Arduino IoT CLoud generoi automaattisesti sovelluksen koodin. Arduinon mukaan kehittäjällä on käytössään toimiva kortti koodeineen viiden minuutin kuluessa laatikon aukaisemisesta. Kortin ohjelmointi onnistuu toki monella muullakin metodilla komentosarjasta Javascriptiin, MQTT:een ja WebSocketeihin.

Pilvialustalla kehittäjä voi MKR-korttien avulla luoda paikallisia IoT-solmuja ka liittää ne suoraan pilvipalveluun. Lisätietoja alustasta löytyy Arduinon sivuilta.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi Periscope cameras are the next big thing. Huawei P30 Pro shows the way. Others will surely follow. @HuaweiMobileFI https://t.co/2p9I8gRK1Y
ETN_fi Speed up your RF design with virtual antennas! Virtuaaliantenni nopeuttaa RF-suunnittelua https://t.co/jFw1nzMrkK
ETN_fi Tosibox signs a sales partner in Chile and Peru. https://t.co/XyuIabmHrm
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0ECF template