JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Arduino on ”se toinen suosittu kehittäjien ja rakentelijoiden kortti” ja nyt yritys on esitellyt uuden, nopeasti käyttöön otettavan Arduino IoT Cloud -alustan. Pilvipalvelujen käyttöönoton pitäisi olla yhtä helppoa, kun kehitystyön aloittaminen Arduino-kortilla.

Arduinon mukaan uusi alusta on valmis, kokonainen IoT-ratkaisu, johon sisältyvät laitteet korttien muodossa, firmware-ohjelmistot, pilvipalvelut ja kaikki palvelujen käynnistämiseen tarvittava informaatio. Tässä vaiheessa kyse on alustan julkisesta beeta-lanseerauksesta.

Alustaan on tuotu esimerkiksi automaattinen datantarkastelun käyttöliittymä eli dashboard ja täysin suojattu mittausdatan siirto pilveen TLS-protokollalla. Iso uusi etu on mahdollisuus ohjelmoida Arduino-kortteja suoraan alustasta, kun aiemmin ohjelmoinnin oli tapahduttava Arduino Sketchillä.

Arduino IoT CLoud generoi automaattisesti sovelluksen koodin. Arduinon mukaan kehittäjällä on käytössään toimiva kortti koodeineen viiden minuutin kuluessa laatikon aukaisemisesta. Kortin ohjelmointi onnistuu toki monella muullakin metodilla komentosarjasta Javascriptiin, MQTT:een ja WebSocketeihin.

Pilvialustalla kehittäjä voi MKR-korttien avulla luoda paikallisia IoT-solmuja ka liittää ne suoraan pilvipalveluun. Lisätietoja alustasta löytyy Arduinon sivuilta.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi This is interesting: a PC based on open ISA, ie. RISC-V. PC https://t.co/NijCSvFLmR käyttäjältä @abopenltd
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fiECF template