JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

Apple ja Qualcomm ovat pitkään kiistelleet patenteista ja niiden rojalteista. Qualcomm on saanut jonkinlaisen pienen erävoiton kiistassa, kun San Diegon oikeus päätti, että Applen älypuhelimet rikkovat kolme Qualcommin patentoimaa tekniikkaa.

Qualcomm korostaa, ettei kyse ole modeemipiirien tekniikasta tai mobiilistandardein essentiaalipatenteista. Rikotut patentit liittyvät laitteen käynnistykseen, datan hallintaan sovellusprosessorin ja modeemin välillä, sekä grafiikkaprosessorin tehonhallintaan.

Näitä patentteja rikkovat iPhone-mallit ovat 7, 7 Plus, 8, 8 Plus sekä lippulaivamalli X. Apple ei ole oikeuden päätöstä kommentoinut.

Tämä on vain yksi sivujuonne yritysten pitkässä oikeuskiistassa, jonka myötä Apple on siirtynyt kännyköissään käyttämään Intelin modeemipiirejä. Pohjimmiltaan kyse on siitä, että Qualcommin mukaan Apple velottaa mobiilitekniikan patenttiensa käytöstä kohtuuttomia summia.

Apple nosti miljardiluokan syytteet Qualcomm-rojalteja vastaan kaksi vuotta sitten. Tämä asia on menossa oikeuteen huhtikuussa ja se on koko mobiilialan kannalta merkittävä.

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi Periscope cameras are the next big thing. Huawei P30 Pro shows the way. Others will surely follow. @HuaweiMobileFI https://t.co/2p9I8gRK1Y
ETN_fi Speed up your RF design with virtual antennas! Virtuaaliantenni nopeuttaa RF-suunnittelua https://t.co/jFw1nzMrkK
ETN_fi Tosibox signs a sales partner in Chile and Peru. https://t.co/XyuIabmHrm
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0ECF template