JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECF

AV-Comparatives on testannut peräti 250 eri tietoturva- ja antivirussovellusta, joita Android-laitteille saa. Tulokset ovat murheellisia. Testien mukaan useimmat virustutkat ovat käyttäjän kannalta hyödyttömiä. Ne eivät lisää käyttäjän suojaa ja jotkut on testin jälkeen jopa poistettu Play Storesta saatuaan haittaohjelman leiman kylkeensä.

Tutkimuksen perusteella 23 virustutkaa tunnisti sataprosenttisesti kaikki haittakoodinäytteet. Parhaiten pärjäsivät tunnetut yritykset, joiden tuotteet rankataan yleensäkin testien kärkeen: McAfee, Kaspersky Lab ja BitDefender ovat tästä hyviä esimerkkejä.

Huolestuttavaa on se, että testatuista 250 työkalusta yli puolet eli peräti 138 oli tehottomia. Ne tunnistivat testihaittakoodeista alle 30 prosenttia eli näillä työkaluilla ei voi suojata Android-laitettaan. Ne myös tekivät vääriä hälytyksiä tunnetuista puhtaista Google Playstä löytyneistä koodeista.

Testatuista työkaluista 32 arvioitiin tietoturva-ammattilaisten näkemyksen mukaan haittaohjelmiksi, joten ne poistettiin sovelluskaupasta. Huiput kirjasi Virus Shield -niminen työkalu, joka kyllä näyttää skannauksen etenemisen, mutta joka ei oikeasti skannaa laitetta millään tavalla. Tuhannet olivat silti maksaneet työkalusta.

AV-Comparativesin tuloksiin voi tutustua täällä. Yhtiön mukaan heikot virustutkat näyttävät amatöörien koodaamilta ja sellaisten kehittäjien tuotoksilta, jotka koodaavat kaikenlaisia sovelluksia. Tietoturva ja virusten tunnistaminen edellyttää kuitenkin erikoisosaamista.

 

 

IoT-laitteiden tietoturva on retuperällä

Viime syksynä Mirai-haittaohjelma valloitti tuhansia ja tuhansia valvontakameroita palvelunestohyökkäyksiä varten. Barr Groupin tuore kyselytutkimus osoittaa, että sulautettujen laitteiden suunnittelijat eivät vieläkään suhtaudu riittävän vakavasti laitteiden tietoturvaan.

Lue lisää...

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...
 
 
ETN_fi Periscope cameras are the next big thing. Huawei P30 Pro shows the way. Others will surely follow. @HuaweiMobileFI https://t.co/2p9I8gRK1Y
ETN_fi Speed up your RF design with virtual antennas! Virtuaaliantenni nopeuttaa RF-suunnittelua https://t.co/jFw1nzMrkK
ETN_fi Tosibox signs a sales partner in Chile and Peru. https://t.co/XyuIabmHrm
ETN_fi @DigiDotCom announces next generation of #IoT with user-focused subscription featuring edge intelligence, device ma… https://t.co/0S7iQBGPzO
ETN_fi @Hel_Tech Varjon lasit eivät ole tulossa kuluttajille https://t.co/KtC1C03QX0ECF template