JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Miehittämättömillä pienoiskoptereilla esimerkiksi sähkö- ja voimalinjojen kunto- ja maastokartoituksia tekevä espoolainen Sharper Shape kertoo aloittavansa kaupallisten palvelujen tarjoamisen Yhdysvalloissa. Yhtiön kehittämä ADI-tekniikka (Automated Detailed Inspection) on läpäissyt kenttätestit jenkkimarkkinoille.

Sharper Shape myy ADI-palvelua joko kokonaisena tarkistuspalveluna lennokkeineen päivineen tai DSaaS-palveluna, jossa yritys voi käyttää omia laitteita ja omaa henkilöstöä.

ADI-palvelussa Flight Planner -ohjelmisto ensin tuottaa tarkan 3D-mallin tarkistettavasta sähkölaitoksesta LiDAR-kartoituksella. Paikannustiedon avulla ohjelmisto luo optimoidun lentoreitin lennokille.

Itse tarkistuksessa robottilennokki kuvaa tarkasti kaikki eristimet, liitännät ja kaapelit eri kulmista. Ohjelmisto lataa kuvat pilvipohjaiseen palveluun, jossa laitoksen asiantuntijat voivat niiden perusteella tehdä arvion laitoksen kunnosta.

Yhtiön mukaan ADI-lento säästää manuaaliseen lennokin käyttöön verrattuna merkittävästi aikaa. 10-20 minuutin lento lyhenee 1-2 minuuttiin. Toimitusjohtaja Ilkka Hiidenheimon mukaan ADI ei pelkästään automatisoi robottilennokkien käyttöä. - Tarjoamme myös kokonaisen ohjelmistoympäristön, jossa laajasta raakadatasta vodaan tehdä älykästä analyysia jokaisen lennon jälkeen.

Sharper Shape on perustettu vuonna 2013. Lisätietoa löytyy yrityksen verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template