JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

121 miljardia dollaria ei ole tarpeeksi Qualcommin koko osakekannasta, ilmoitti yhtiön johtokunta yksimielisesti Broadcomille. Lisäksi kännykkäpiirien markkinoita hallitseva yritys on huolissaan sen omasta tekniikan lisensointiin perustuvasta liiketoimintamallistaan.

Yhtiöt tapasivat viime viikolla yrittäen sopia ehdoista, joilla puolijohdealan suurin fuusio voisi toteutua. Qualcommin mukaan kaupan tiellä on vielä muutama iso este sen lisäksi, ettei Broadcomin esittämä tarjoushinta osakkeesta vielä riitä.

Broadcomin pitää esittää suurempi korvausesitys sille mahdollisuudelle, että sovittu fuusio ei saisikaan kilpailuviranomaisten mielestä toteutua. Isompi ongelma tuntuu olevan se, että Broadcom haluaa määritellä Qualcommin lisenssibisneksen tulevaisuuden suunnan. Tämä tuntuu esimerkiksi pääjohtaja Paul E. Jacobsin mukaan hiertävän eniten kauppaneuvotteluissa.

Qualcommin hylkäämässä tarjouksessa Broadcom suostuisi maksamaan 8 miljardin dollarin korvauksen tilanteessa, jossa kauppaa ei viranomaisten puolelta hyväksyttäisi.

Broadcom kertoi edellisen 82 dollarin osakekohtaisen ostohinnan olevan sen paras ja viimeinen tarjous. Nyt markkinoilla odotetaan seuraavaa ”parasta ja ehdottoman viimeistä” tarjousta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template