JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelin vaikeudet valmistaa PC-prosessoreitaan näkyvät jo laitemyynnissä. Gartnerin mukaan edellisneljänneksen kasvu tyrehtyi nyt käytännössä nollatasolle. 67,2 miljoonaa myytyä tietokonetta kolmannen neljänneksen aikana oli vain 0,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Gartner ei usko prosessoripulan jatkuvan kovin pitkään. Tämän vuoden loppuun asti pula jatkuu, mutta toisaalta AMD hankkii uusia sopimuksia siellä, missä Intel ei kykene piirejään toimittamaan.

Levono ja HP kisaavat edelleen tiukasti suurimman PC-valmistajan tittelistä. Kolmannella neljänneksellä Lenovo myi 15,9 miljoonaa konetta, millä irtosi 23,6 prosentin osuus markkinoista. HP:n osuus kasvoi 21,8 prosenttiin 14,6 miljoonalla myydyllä tietokoneella.

Dell kasvatti myyntimääränsä 10,7 miljoonaan ja markkinaosuutensa 16 prosenttiin. Neljäntenä oleva Apple odottaa selvästi uusia tuotteita, sillä Macbookeja myytiin 4,9 miljoonaa. Applen markkinaosuus laski samalla 7,3 prosenttiin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template