JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

17 hallia kahden vuoden takaisen 13 sijaan. Yli 180 tuhatta neliötä näyttelyalaa. Laaja valikoima erilliskonferensseja ja seminaareja. Electronica puolustaa edelleen paikkaansa ammattielektroniikan ykköstapahtumana, mutta siitä on tullut jo liian iso.

Liian suureksi kasvu näkyy monella tapaa. Metrot ovat tupaten täynnä hikisiä messuvieraita aamuin illoin. Ilman tähteäkin myytävät hotellit ovat täynnä. Ja itse messuilla ei kolmenkaan päivän aikana ehdi jokaisessa hallissa käymään.

Tapaamisten suunnitteluun tarvitaan jatkossa ilmeisesti tekoälyä. Pahimmillaan matka kaukaisimpien hallien välillä vie 12-15 minuuttia ja silloin pitää jo hölkätä. Mihinkään kiinnostavaan ei ole aikaa silmiään kiinnittää. Digi-Keyn Marilyn Monroekin on nähty jo aiemmin.

Messujen levittäminen yhä laajemmalle on tietysti ymmärrettävää Messe Münchenin kannalta. Se myy pinta-alaa. 20 neliön koppi maksaa lähes 900 euroa. Uusi messunäytteilleasettaja saa 16 neliön paketin 5800 eurolla. Neliöhinta kasvaa, jos haluaa osastonsa kilpailijoiden sekaan.

Todella moni yritys oli messuilla valtavilla osastoilla. Osastojen hinnat ovat tietysti lähes valtiosalaisuuksia, mutta kohtuullisen varman tiedon mukaan isohko 20 x 20 -metrinen osasto maksoi 150 tuhatta euroa. Tämän perusteella esimerkiksi Arrow´n ja Avnetin puolen hehtaarin osastojen hintalappu on taatusti 7-numeroinen.

Messuilla näkyy myös edelleen paljon suomalaisia. Omilla osastoillaan mukana oli messujärjestäjän mukaan vain kuusi yritystä, mutta suomenkieltä kuuli käytävillä ja osastoilla tiheään.

Suomi voisi kyllä ottaa mallia etelänaapuri Virosta. Enterprise Estonia ja Viron elektroniikkateollisuusjärjestö olivat panostaneet yhteiseen Estonia-standiin B1-hallissa. Yrityksiä oli mukana yhdeksän, mukana esimerkiksi osin suomalainen Incap. Yritykset maksoivat osastostaan muutaman tonnin, mutta sillä hinnalla ne saivat paljon näkyvyyttä hyvällä paikalla. Isoja sopimuksiakin virolaiset kehuivat tehneensä.

Esimerkiksi Business Finland voisi tutkimusohjelmien lisäksi varata hieman rahaa siihen, että ulkomaille pyrkiviä suomalaisyrityksiä vietäisiin messuilla Saattaisihan siinä Business Finlandkin saada nimeä, jota hyödyntää kansainvälisesti.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template