JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen toissailtainen iPhone X -demo sai paljon julkisuutta siitä, että uusi kasvontunnistukseen perustuva Face ID-tekniikka ei toiminut demossa ensimmäisellä kerralla. Applen selvitysten mukaan tekniikka ei pettänyt, vaan toimi niin kuin sen pitikin toimia.

Ilmeisesti joku tai jotkut olivat käyneet vilkuilemassa demossa käytettävää iPhone X:ää Steve Jobs -teatterin lavalla ennen esityksen alkua. Kun laite yritetään käynnistää "väärillä" kasvoilla liian monta kertaa, se vaatii PIN-koodin turvallisuussyistä.

Tekniikka siis toimi täysin oikein. Mutta onko Face ID -tekniikassa jotain, mitä Apple ei ole ottanut huomioon? Meneekö puhelin lukkoon illanvietoissa, kun uteliaat käyvät sitä pällistelemässä. Laitehan osaa katsoa kasvoja myös pimeässä.

Samalla Face ID ilmeisesti poistaa poliisin ongelmat avata rikollisten ja terroristien puhelimia. Riittää kun roiston naamataulua vilauttaa puhelimelle ja salaisuudet aukeavat?

Mikäli vitsit unohdetaan, Face ID ja sen mahdollistava TrueDepth-kuvantamistekniikka on oikeasti iPhone X -laitteen mullistavin tekninen uudistus. Kahdesta kamerasta, antureista, mikrofonista ja kaiuttimesta koostuvaa yhdistelmää voidaan hyödyntää moneen muuhunkin kuin käyttäjän tunnistamiseen.

Applen tiistaina esittelemät animojit eli animoidut emojit ovat vain yksi kevyt esimerkki tekniikan mahdollisuuksista.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template