JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyautot koostuvat monentasoisista digitaalisista järjestelmistä. Osaa niistä ajetaan tiukan valvonnan alla reaaliaikakäyttöjärjestelmillä, mutta viihdepuolella käytössä voi olla linux tai Android. Suomalainen Qt osaa liittää nämä eri alustat samaan näkymään.

Qt on tehnyt yhteistyötä RTOS-valmistaja Green Hills Softwaren kanssa eri käyttöliittymien integroidun kehitysalustan toteuttamiseksi. Yhteistyön tuloksia demottiin jo LAs Vegasin CES-messuilla.

Käytännössä eri järjestelmien erilaiset tietoturvavaatimukset aiheuttavat isoja haasteita tuoda kaikki informaatio samaan näyttöön. Tämän ratkaisuksi Qt integroi oman Qt Automotive Suite -työkalupakettinsa Green Hillsin INTEGRITY-reaaliaikakäyttöjärjestelmään. Tämän ansiosta valmistaja voi kehittää ISO 26262 -sertifioituja elementtejä näyttöön.

Käyttöliittymän koodaamiseen Qt tarjoaa Qt Safe Renderer -työkalua, jolla QML-käyttöliittymäelementtejä luodaan tuttuun Qt-tyyliin. Elementtejä, kuten ikoneita, voidaan vapaasti muokata Qt Creatorin selaintyökalulla.

Safe Renderer käytännössä varmistaa sen, että vaikka muut osat järjestelmää kaatuvat, turvakriittiset toiminnot jatkavat normaalisti. Karkeasti ottaen näytön kaatuessakin ISO 26262 -määritellyt osat – kuten turvatyynynäyttö, öljynpaine, jne. – näkyvät edelleen.

Kehittäjän kannalta Qt-työkalun hieno puoli on alustariippumattomuuden lisäksi se, että muutoksia koodissa pääsee heti näkemään näytön preview-ikkunassa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template