JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomen ja koko Euroopankin tärkein startup- ja sijoittajatapahtuma Slush alkoi eilen Helsingin messukeskuksessa. Tapahtumassa kuultiin mielenkiintoisia raapaisuja eli pitchejä tekniikoihin, joista uudet yrityksen alut odottavat omaa läpimurtoaan.

Slush on saavuttanut oman optimaalisen kokonsa. Pasilaan tulee kahden päivän aikana 20 tuhatta kävijää. Enemmän ei oikein mahdu. Tapahtuman järjestelyt ja markkinointi on hoidettu tavalla, josta messukeskuksen isäntä Suomen Messut voisi hyvin ottaa oppia.

Tänä vuonna paikalla on 1800 sijoittajaa ja 3100 startuppia. Suhde on hyvä ja tapaa, että jokaiselle idealle löytyy kuuntelija. Rahoituspäätöksiä tehtäneen ennätysmäärä, mutta lopulta ratkaisevassa osassa on tekniikan, sovelluksen tai idean houkuttelevuus.

Osa Slushissa esiteltävistä ideoista on tuotteenakin jo valmiita. Osa on edelleen työn alla. Tällainen on esimerkiksi CTRL-Labsin idea ohjata laitteita ajatuksen, tai intentioiden voimalla. Futuristinen ajatus, joka toteutuessaan muuttaisi tapaamme olla yhteydessä laitteisiin ja ohjata niitä.

CTRL-Labsin toimitusjohtaja Thomas Reardon tosin hehkutti, että neuraaliliitännän mahdollistavan kehitysalustan toimitukset alkavat jo ensi vuoden alkupuolella. Tekniikan avulla ranneke lukee käyttäjän ranteesta sähköimpulsseja, mikä voidaan tulkita erilaisiksi ohjauskomennoiksi.

Hyvin monella osastolla oli mukana tämän hetken kuumin iskusana tekoäly. Myös tekoälyn etiikka pohditutti Slushissa. Tekoäly tiedetään tehokkaaksi mekaanisen laskennan apuvälineeksi, mutta miten se onnistuu tilanteissa, joissa säännöt ja rajat ovat hämäriä? Osaako tekoäly tehdä eettisesti kestäviä ratkaisuja?

Suomalainen Solita oli tuonut Slushiin äänieritetyn kuution, jossa pystyi kohtamaan tekoälyratkaisuihin liittyvät eettiset ongelmat. Kun tekoälyä hyödynnetään yhä laajemmin erilaisessa päätöksenteossa, on hyvä kasvattaa ymmärrystä siitä, millaisiin eettisiin valintoihin sen avulla päästään tai ajaudutaan.

 

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template