JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linus Torvalds tunnetaan miehenä, joka ei sanaista arkkuaan pidä kiinni, jos katsoo kehittäjien tekevän typeryyksiä. Kyse on ainakin osin ollut suomalaisen suorapuheisuuden ja amerikkalaisen herkkähipiäisyyden ja poliittisen korrektiuden yhteentörmäyksistä, joita on ollut hilpeää seurata. Nyt Torvalds on kuitenkin pyytänyt sanojaan anteeksi.

Jupakka liittyy uusimman eli 4.15-kernelin projektiin, jossa eräs Googlella työskentelevä kehittäjä oli vaatinut parempaa tietoturvaa ytimeen. Tämän jälkeen torvalds nimitti tietoturvakehittäjiä s**tanan idiooteiksi.

Nyt Torvads on postauksessaan pyytänyt sanojaan anteeksi. Hänen mukaansa syynä oli ennen kaikkea kiire ja sen, että halu saada edellinen ydin valmiiksi ennen omaa matkaa aiheutti tuskaisen työrupeaman.

Ehkäpä aika on ajamassa ohi linuxin nykyisen kehitysmallin, jossa Torvalds itse lopulta päättää milloin uusi versio kerneistä on valmis. Ehkä Torvalds on vain tulossa vanhaksi. Mies täyttää parin vuoden päästä jo 50 vuotta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template