JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

PC-koneiden BIOS-järjestelmällä ei enää ole kovin suurta virkaa koneissa, mutta muutaman vuoden päästä se katoaa kokonaan. Intel on ilmoittanut UEFI Forum -tapahtumassa, että BIOS:n viimeiset rippeet katoavat koneiden koodeista vuoteen 2020 mennessä.

Asiasta kertoo Arstechnica UEFI Forum -tapahtumaraportissaan. Käytännössä BIOS:n katoaminen tarkoittaa sitä, että kaikki käyttöjärjestelmän ja raudan väliset tehtävät tapahtuvat UEFI-ohjelmistossa.

BIOS (Basic Input-Output System) on alun perin ollut osa CP/M-käyttöjärjestelmää, mutta kaikkien tuntemaksi se tuli tietysti 1980-luvulla IBM PC:n myötä. Kukapa ei olisi muuttanut koneen BIOS-asetuksia, ainakin jos on kokeillut muiden käyttöjärjestelmien asentamista koneeseensa.

32-bittisten prosessorien myötä oheislaitteisiin päästiin käsiksi suoraan käyttöjärjestelmästä BIOS:n sijaan, koska 16-bittisenä BIOS alkoi olla liian hidas. Pikku hiljaa BIOS:n merkitys alkoi kutistua.

Kehitys kehittyy. Huonona puolena BIOS:n katoamisesta voinee joku pitää sitä, että esimerkiksi DOS-käyttöjärjestelmän tai vanhempien Windows-versioiden käynnistäminen ei enää onnistu.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template