JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

PC-koneiden BIOS-järjestelmällä ei enää ole kovin suurta virkaa koneissa, mutta muutaman vuoden päästä se katoaa kokonaan. Intel on ilmoittanut UEFI Forum -tapahtumassa, että BIOS:n viimeiset rippeet katoavat koneiden koodeista vuoteen 2020 mennessä.

Asiasta kertoo Arstechnica UEFI Forum -tapahtumaraportissaan. Käytännössä BIOS:n katoaminen tarkoittaa sitä, että kaikki käyttöjärjestelmän ja raudan väliset tehtävät tapahtuvat UEFI-ohjelmistossa.

BIOS (Basic Input-Output System) on alun perin ollut osa CP/M-käyttöjärjestelmää, mutta kaikkien tuntemaksi se tuli tietysti 1980-luvulla IBM PC:n myötä. Kukapa ei olisi muuttanut koneen BIOS-asetuksia, ainakin jos on kokeillut muiden käyttöjärjestelmien asentamista koneeseensa.

32-bittisten prosessorien myötä oheislaitteisiin päästiin käsiksi suoraan käyttöjärjestelmästä BIOS:n sijaan, koska 16-bittisenä BIOS alkoi olla liian hidas. Pikku hiljaa BIOS:n merkitys alkoi kutistua.

Kehitys kehittyy. Huonona puolena BIOS:n katoamisesta voinee joku pitää sitä, että esimerkiksi DOS-käyttöjärjestelmän tai vanhempien Windows-versioiden käynnistäminen ei enää onnistu.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template