JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

PC-koneiden BIOS-järjestelmällä ei enää ole kovin suurta virkaa koneissa, mutta muutaman vuoden päästä se katoaa kokonaan. Intel on ilmoittanut UEFI Forum -tapahtumassa, että BIOS:n viimeiset rippeet katoavat koneiden koodeista vuoteen 2020 mennessä.

Asiasta kertoo Arstechnica UEFI Forum -tapahtumaraportissaan. Käytännössä BIOS:n katoaminen tarkoittaa sitä, että kaikki käyttöjärjestelmän ja raudan väliset tehtävät tapahtuvat UEFI-ohjelmistossa.

BIOS (Basic Input-Output System) on alun perin ollut osa CP/M-käyttöjärjestelmää, mutta kaikkien tuntemaksi se tuli tietysti 1980-luvulla IBM PC:n myötä. Kukapa ei olisi muuttanut koneen BIOS-asetuksia, ainakin jos on kokeillut muiden käyttöjärjestelmien asentamista koneeseensa.

32-bittisten prosessorien myötä oheislaitteisiin päästiin käsiksi suoraan käyttöjärjestelmästä BIOS:n sijaan, koska 16-bittisenä BIOS alkoi olla liian hidas. Pikku hiljaa BIOS:n merkitys alkoi kutistua.

Kehitys kehittyy. Huonona puolena BIOS:n katoamisesta voinee joku pitää sitä, että esimerkiksi DOS-käyttöjärjestelmän tai vanhempien Windows-versioiden käynnistäminen ei enää onnistu.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Älykkäämpi Bluetooth liittää miljardit laitteet verkkoon

IoT-laitteiden pitää olla kiinni verkossa jatkuvasti. Lisäksi niiden pitää kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Tämä onnistuu Bluetooth Smartilla.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template