JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

PC-koneiden BIOS-järjestelmällä ei enää ole kovin suurta virkaa koneissa, mutta muutaman vuoden päästä se katoaa kokonaan. Intel on ilmoittanut UEFI Forum -tapahtumassa, että BIOS:n viimeiset rippeet katoavat koneiden koodeista vuoteen 2020 mennessä.

Asiasta kertoo Arstechnica UEFI Forum -tapahtumaraportissaan. Käytännössä BIOS:n katoaminen tarkoittaa sitä, että kaikki käyttöjärjestelmän ja raudan väliset tehtävät tapahtuvat UEFI-ohjelmistossa.

BIOS (Basic Input-Output System) on alun perin ollut osa CP/M-käyttöjärjestelmää, mutta kaikkien tuntemaksi se tuli tietysti 1980-luvulla IBM PC:n myötä. Kukapa ei olisi muuttanut koneen BIOS-asetuksia, ainakin jos on kokeillut muiden käyttöjärjestelmien asentamista koneeseensa.

32-bittisten prosessorien myötä oheislaitteisiin päästiin käsiksi suoraan käyttöjärjestelmästä BIOS:n sijaan, koska 16-bittisenä BIOS alkoi olla liian hidas. Pikku hiljaa BIOS:n merkitys alkoi kutistua.

Kehitys kehittyy. Huonona puolena BIOS:n katoamisesta voinee joku pitää sitä, että esimerkiksi DOS-käyttöjärjestelmän tai vanhempien Windows-versioiden käynnistäminen ei enää onnistu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template