JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Tietoturvayhtiö Sophos on esitellyt ennusteensa ensi vuodelle haittaohjelmien kehityksestä. Kiristyshaittaohjelmien suosio näyttää säilyvän vahvana ja Android-haitat jatkuvat Google Play -kaupan piirittämistä. Mac-käyttäjien harmiksi Sophos ennustaa, etteivät Macit ole enää turvassa.

Sophos nostaa yhdeksi ensi vuoden trendeistä Mac-haittaohjelmien lisääntymisen. Yhtiön mukaan Applen tietokoneisiin on kirjoitettu paljonkin tietoturva kannalta kyseenalaista koodia, mutta kun hyökkäysmääriä verrataan Windowsin tai Androidin lukuihin, ovat ne Maceissa hyvin alhaisia.

Maceissa haittoja suurempi ongelma lienee iso määrä ohjelmia, joita käyttäjät eivät oikeasti halua. Tällaiseksi luetaan esimerkiksi MacKeeper-tietoturvaohjelmisto. Toki Maceille on omat kiristyshaittaohjelmansa.

Windowsin kohdalla tilanne jatkuu hälyttävänä. Uutta on heikosti suoatun Office-ohjelmiston hyödyntäminen koneiden valtaamisessa.

Sophosin raporttiin voi tutustua täällä.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Älykkäämpi Bluetooth liittää miljardit laitteet verkkoon

IoT-laitteiden pitää olla kiinni verkossa jatkuvasti. Lisäksi niiden pitää kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa. Tämä onnistuu Bluetooth Smartilla.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template