JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Italian kilpailuviranomaiset ilmoittavat tutkivansa syytöksiä, joiden mukaan Apple ja Samsung käyttävät ohjelmistopäivityksiä laitteidensa hidastamiseen. Siinä missä Apple on asian jo myöntänyt, Samsung on tiukasti kiistänyt tällaiset väitteet.

Perjantaina Samsung antoi julkilausuman, jonka mukaan yhtiö tee laitteisiinsa näiden elinkaaren aikana sellaisia ohjelmistopäivityksiä, jotka heikentävät niiden suorituskykyä.

Ei ole tiedossa, ketkä ovat esittäneet syytöksiä Samsungia kohtaan. Se tiedetään erittäin hyvin, että Note 7 -malli parin vuoden takaa oli suurissa ongelmissa akkujen ylikuumentumisen takia, mikä on vaikuttanut paitsi lämmön valvontaan Samsungin laitteissa myös ohjelmistokehitykseen akkujen funktionaalisesta testauksesta puhumattakaan.

Samsung sanoo tekevänsä yhteistyötä Italian kilpailuviranomaisten kanssa asian selvittämiseksi. Applella voi taasen olla edessään isoja oikeudenkäyntejä eri puolilla maailmaa. Kotimaassaan se on jo joutunut ison ryhmäkanteen kohteeksi paljastettuaan, että päivitys hidastaa prosessorin nopeutta, jotta laitteet eivät kaatuilisi omia aikojaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Miten kamera voi tuottaa HDR-kuvaa hämärässä?

Kuinka ottaa kuvia pimeässä? Kuva-anturien tekniikka kehittyy nopeasti. ON Semiconductorin IT-EMCCD-kennoilla voidaan tallentaa näkymiä, jotka muilta kennoilta jäävät hämärään.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template