JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Itävaltalainen ams on erittäin innovatiivinen keskikokoinen puolijohdetalo, jonka tulosluvut osoittavat selvästi sekä Applen hyvän että vähemmän hyvän vaikutuksen. Myynnistä voi kadota toisella neljänneksellä jopa yli puolet. Ja kaikki iPhone X:n takia.

Yhtiön pääkonttorissa Premstättenissä Grazin lähellä on taatusti kaksijakoiset tunnelmat. Tammi-maaliskuun liikevaihto oli 452,7 miljoonaa dollaria, mikä oli 147 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Samalla tulos parani vuodentakaisesta viiden miljoonan dollarin tuloksesta 77,3 miljoonaan dollariin.

Toisella neljänneksellä liikevaihdosta lähtee yhtiön mukaan ”väliaikaisesti” jopa 220-250 miljoonaa dollaria. Miten tämä on mahdollista?

Selittävä tekijä on pieni ympäröivää valoa aistiva valoanturi. Ams sai sellaisen suunniteltua Applen uuden iPhone X:n TrueDepth-moduuliin, jossa se näyttelee toki tärkeää roolia yhtenä moduulin lukuisista antureista. iPhone-myynnin myötä ams:n liikevaihto pomppasi vuodessa rajusti ylöspäin.

Ams ei nimeä asiakastaan, mutta sanoo että tuotemuutokset ”merkittävässä kuluttajatuotteessa” leikkaavat liikevaihdosta toisella neljänneksellä jopa mainitun 250 miljoonaa dollaria. Kun samalla tuotantolinjat käyvät alikierroksille, romahtaa toiminnan käyttökate negatiiviseksi.

Ams sanoo käyvänsä neuvotteluja tuotantomäärien kasvattamiseksi vuoden toisella puoliskolla. Joka tapauksessa paljon iloa ja murheitakin aiheutuu pienestä anturista, jonka hinta liikkuu jossakin alle yhden euron kappaletta kohti.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template