JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartner on saanut valmiiksi viime vuoden puolijohdemyynnin lopulliset lukemat. Alalla rikottiin kaksi tärkeää virstanpylvästä: 400 miljardin dollarin raja meni rikki ensimmäistä kertaa ja Samsung pudotti Intelin ykköspaikalta 25 vuoden hallinnan jälkeen.

Puolijohteita myytiin viime vuonna 420,4 miljardilla dollarilla. Samsungin osuus kakusta oli 14,2 prosenttia (59,9 miljardia dollaria). Intel jäi reilun miljardin päähän. Kolmanneksi suurimmaksi nousi Hynix DRAM- ja flash-muisteillaan.

Muistit olivat viime vuonna muutenkin iso tekijä puolijohteissa. Kaikkiaan muistipiirejä myytiin 130 miljardilla dollarilla eli 61,8 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Muistit nostivat Samsungin kärkeen, Hynixin listan kolmoseksi ja Micronin listan neljännelle sijalle.

Sandiskin ostanut Western Digital nousi ensimmäistä kertaa historiassaan kymmenen suurimman valmistajan joukkoon. 9,2 miljardin dollarin liikevaihto on lähes 120 prosenttia suurempi kuin vuonna 2016.

Gartnerin mukaan Samsung ei onnistu pitämään ykköspaikkaansa kovin kauaa. Kun muistien hinnoissa tullaan taas alas, korealaisyrityksen liikevaihdosta katoaa merkittävä siivu ja Intel nousee takaisin kärkeen. Tämä tapahtuu viimeistään vuoden 2019 aikana, tutkimuslaitos ennustaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template