JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Riihimäkeläinen IoT-yhtiö Small Data Garden on lanseerannut ensimmäiset IOTSU-tuotteensa, jotka toimivat Connected Finlandin operoimassa Sigfox-verkossa. Tuotteet perustuvat yleiskäyttöiseen alustaan, jonka pohjalta voidaan tarjota laaja joukko erilaisia sovelluksia.

IOTSU-tekniikan avulla anturitiedon keruu, käsittely ja lähetysten hallinta voidaan toteuttaa monipuolisesti ja älykkäästi. Se mahdollistaa hyvin energiatehokkaat ja pienikokoiset laitteet. Lisäksi laitteiden kuuluvuus on parasta tasoa, yhtiö kehuu.

Small Data Garden on toteuttanut sovelluksia muun muassa asumiseen, kiinteistöjen hallintaan, liikkuviin työkoneisiin, logistiikkaan ja ympäristöteknologiaan. Yrityksen tuotteita on toimitettu Suomen lisäksi vientiin.

Yrityksen ensimmäiset tuotteet ovat IOTSU Temperature and Humidity lämpötilojen ja kosteuden hallintaan, IOTSU Door and Window Sensor murtosuojaukseen sekä IOTSU Motion läsnäolon ja liikkeen mittaukseen.

Asiakkaita ja kumppaneita ovat muun muassa kiinteistöjen omistajat, käyttäjät ja palvelutoimijat, logistiikka-, kuljetus- ja laiteoperaattorit, ohjelmistotalot ja järjestelmäintegraattorit sekä teknologiateollisuuden ja ympäristöteknologian ratkaisutoimittajat.

Ranskalaisen Sigfox kehittämä IoT-verkko toimii jo 45 maassa. Periaatteessa verkkoon kehitettyjä palveluja voi myydä globaalisti.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template