JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung esitteli eilen uusimman lippulaivalaitteensa, kun odotettu Note9-älypuhelin lanseerattiin. Entiseen tapaan Samsung on pakannut Note-sarjan uutuuteen oikeastaan kaiken mahdollisen uusimman tekniikan. Se vastaa kaikkiin mahdollisiin odotuksiin, mutta ei yllätä ketään. Tavallaan tämä on vähän tylsää.

Galaxy Note9:n raudasta ei voi sanoa yhtään moitetta. 6,4 tuuman näyttö piirtää 516 pikseliä tuumalle, 8-ytiminen 10 nanometrin prosessissa valmistettu prosessori yltää jopa 2,7 gigahertsin kellotaajuuteen, muistia saa 6 tai 9 gigatavua ja tallennustilaa 128 tai 512 gigatavua, jota voi vielä kasvattaa SD-muistikortilla.

Jos laitteen potku ei riitä jonkin sovelluksen pyörittämiseen, niin se johtuu siitä, ettei mikään rauta siihen tällä hetkellä kykene. Ison laitteen sisuksiin on istutettu 4000 milliampeerintunnin akku, mutta näytön, prosessorin ja luokan 18 LTE-yhteyksiä tukeva radio takaavat, että lataamaan laitetta joutuu entiseen tapaan.

Muotoilultaan Note9 näyttää tyylikkäältä. Toisaalta design on tehty varmanpäälle. Monesta laitteesta tuttu notch eli ”lovi” puuttuu. Samsung on suunnitellut samanlaisen laitteen aiemminkin, nyt kaikki on vain viritetty astetta kovemmaksi.

Kallista Note9:ssä on sekä paino (201 grammaa) että hinta. 512 gigatavun tallennustilalla laite maksaa 1299 euroa, pienemmällä muistilla 1029 euroa. Myyntiin laite tulee parin viikon päästä kahtena värivaihtoehtona, joista toisen mukaan saa S Pen -kynän.

Samsung on kovasti varovainen markkinoinnissaan. Note9:n kameraa kuvataan ”yhtiön kaikkien aikojen älykkäimmäksi”. Se tunnistaa kuvauskohteita kuten monen muun valmistajan laite, mutta Samsung ei silti hehkuta tekoälyä. Kyse on lopulta kuitenkin samasta signaalinkäsittelystä.

Tästä pienestä tylsyydestä tulee mieleen, että Samsung säästää ylisanat ja uudet innovaatiot tulevaan Galaxy S10 -malliinsa. Silloin Samsungille tyypilliset näytön reunat katoavat, koko näyttö toimii sormenjälkianturina, ja paljon muuta, ainakin jos huhuihin on uskominen. Tämä nähdään joko tammikuussa CES-messuilla tai viimeistään helmikuun lopulla Mobile World Congressissa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2