JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

 • Dell istutti ty√∂aseman taskuun

  Thin client, ”kevyt asiakaspääte” on terminä niin huonossa huudossa, ettei sellaista kai kukaan halua yrittää myydä. Dell kuitenkin haluaa. Sen uusin versio thin clientista on Wyse 3040. Yhtiön mukaan kyse on taskuun sopivasta koneesta, joka korvaa normaalin pöytäkoneen.

 • Samsung Galaxy S8 on tehokas j√§tti

  Samsung on esitellyt virallisesti uuden Galaxy S8 -lippulaivapuhelimensa. Laitteella on isot haasteet: sen pitäisi viedä Note 7 -katastrofu unholaan ja palauttaa Samsungin maine huippuälypuhelinten tekijänä. Ainakin ominaisuuksista tehtävän suorittaminen ei jää kiinni.

 • NASA kehitt√§√§ autopilottia telakointiin

  Avaruusaluksia on telakoitu avaruudessa jo pitkään, mutta ihminen on aina ohjannut niistä maasta käsin. NASA:n Goddard Space Flight Centerissä kehitetty hybriditietokonejärjestelmä mahdollistaa viraston kunnianhimoisen kokeilun, jossa testataan autonomista telakointia.

 • Microsoft haastettiin oikeuteen Win10-p√§ivityksist√§

  Illinoisin osavaltiossa on nostettu joukkokanne Microsoftia vastaan. Asialla ovat käyttäjät, jotka ovat pettyneet Microsoftin tapaan ajaa päivityksiä väkisin tietokoneisiin. Kanteessa myös valitellaan sitä, että päivitysprosessi on huolimattomasti suunniteltu.

 • Cajo palkittiin innovaatio-ohjelmassa

  Kempeleläinen laserteknologian edelläkävijä, Cajo Technologies on valittu oman kategoriansa voittajaksi teräsjätti Celsa Groupin järjestämässä INGENIUM -innovaatio-ohjelmassa.

 • Valokaarivikasuojaa suositellaan est√§m√§√§n tulipaloja

  Ensi syksynä voimaan tulevassa SFS 6000 –sähköasennusstandardissa suositellaan, että tietyt tilat, joissa tulipalo voi aiheuttaa erityisen riskin, suojataan valokaarivikasuojilla. Valokaarivikasuoja on sähkökeskukseen asennettava, Suomessa toistaiseksi varsin tuntematon suojalaite, jonka tarkoitus on ehkäistä valokaarivioista johtuvia sähköpaloja.

 • USB-tikulla voi nyt tappaa √§lypuhelimetkin

  USB Killer on laite, joka syötttää yli 200 voltin jännitettä 8-12 sekunnissa. Käytännössä tämä tappaa laitteen mikropiirit hyvin tehokkaasti. Onneksi laitteeseen saa nyt myös sovittimia, joilla myös erilaisten älypuhelimien tuhoaminen onnistuu.

 • Nopeampi wifi-yhteys digikameraan

  Toshiballa on valikoimissaan SD-muistikortti, joka toimii samalla wifi-radiona. Sen avulla voidaan kuvat ja videot siirtää nopeasti kamerasta älppäriin tai älypuhelimeen. Nyt Toshiba on kasvattanut FlashAir-linkin nopeutta.

 • Intel ykk√∂nen SSD-levyiss√§

  Tutkimuslaitos Forward Insights on julkaissut viime vuoden tilaston kuluttajille myydyistä SSD-levyistä. Kaikkiaan levyjä myytiin 63 miljoonaa. Intel oli ykkönen 30 prosentin markkinaosuudella ennen Samsungia, joka saavutti 21 prosentin markkinaosuuden.

 • Huawein uusin vakuuttaa, mutta‚Ķ

  Huawei esitteli Barcelonan Mobile World Congressissa uudet P10- ja P10 Plus -huippumallinsa. Käytössä laitteet toisaalta vakuuttavat, toisaalta eivät. Designissa on haettu selvää iPhone-sukuisuutta.

 • Nyt voi sovellusta ajaa suoraan muistikortilta

  SD-muistikorteilla on uusi A1-määritys, jossa suorituskyky takaa sen, että muistikortilta voidaan ajaa suoraan mobiilisovelluksia älypuhelimissa. A1-määritys on osa SD Associationin uutta 5.1-standardia.

 • Nokia kehitt√§√§ optista salausta k√§nnyk√∂ihin

  Käyttäjän ja laitteen identiteetin absoluuttinen varmistaminen on yhä tärkeämpää. Nokia on mukana Oxfordin yliopiston hankkeessa, jossa kehitetään kvanttipohjaista salausmekanismia laitteisiin kuten älypuhelimiin.

 • Eaton helpottaa konesalien valvontaa

  UPS-laitteistaan tunnettu Eaton aikoo helpottaa konesalien hallintaa. Yleensä konesaleista valvotaan erilaisia muuttujia erillisillä järjestelmillä. Eaton uusi IPM Infra -valvontajärjestelmä kokoaan kaiken kriittisen informaation yhteen paikkaan, kaikkien asianosaisten nähtäville.

 • Suomalaiset ovat Euroopan k√§rke√§ teknologiaosaamisessa

  Digitalisaatio ja teknologian käyttö ovat työpaikoilla jo arkipäivää. Viimeisen muutaman vuosikymmenen aikana työikäisistä on tullut harjaantuneita teknologiaosaajia, jotka osaavat realistisesti arvioida IT:n ja teknologian merkitystä oman työn tekemiselle ja työnlaadulle. Epson Europen tilaaman kyselyn mukaan Suomi erottuu edelläkävijyydellään työntekijöiden teknologiaosaamisessa.

 • Lenovo helpottaa datan tallennusta pilveen

  Ohjelmistollisesti määritelty tallennus eli SDS (softaware defined storage) on yksi tämän hetken iskusanoja it-järjestelmien virtualisoituessa pilveen. Lenovo helpottaa tätä työtä uudella DX8200D-tallennusratkaisullaan.

 • Surface Book ‚Äď laatua kovalla hinnalla

  Microsoft on tuonut Suomeen Surface Book -kannettavat, joita se kehuu ”äärimmäisiksi” kannettaviksi tietokoneiksi. Laitteiden suorituskyky lupaa speksien mukaan paljon, mutta aivan jokapojan koneeksi siitä ei ole. Edullisimmillaan laitteen saa 1700 eurolla, ja kalleimmillaan hintalappu nousee neljään tonniin.

 • Nokia 3310 suositumpi kuin yksik√§√§n lippulaiva

  HMD Global esitteli Barcelonan Mobile World Congressissa kolme uutta Android-älypuhelinta, mutta suurimman kohun on aiheuttanut sivuprojektina toteutettu uudelleenpainos vanhasta huippusuositusta 3310-mallista. Laite on saanut aikaan todellisen hypetyksen maailmalla.

 • CIA-paljastuksissa ei vaaraa tavallisille k√§ytt√§jille

  Wikileaksin pari päivää sitten julkaisemat CIA:n salaisiksi materiaaleiksi väitetyt asiakirjat ovat käynnistäneet laajan keskustelun matkapuhelinten ja älytelevisioiden tietoturvasta. On arveltu, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelulla olisi mahdollisuus urkkia esimerkiksi kännyköiden pikaviestinpalveluita tai hyödyntää televisioita vakoilutarkoituksissa. Tavalliselle käyttäjälle vaaraa ei synny.

 • Maailman nopein muisti tallennusj√§rjestelmiin

  Esimerkiksi osakekauppa perustuu yhä enemmän automatisoituihin järjestelmiin. Niissä datana viive voi merkitä isoa tappioita tai voittoja. Tällaisiin sovelluksiin omiaan on uusi muisti, joka perustuu magneettiseen tallennukseen.

 • DNA-tietokone voi olla tulevaisuuden superkone

  Tutkijat sanovat, että on mahdollista rakentaa uudenlainen itsereplikoituva tietokone, jossa piiprosessorit korvataan DNA-molekyyleistä tehdyillä. Se olisi nopeampi kuin mikään muu ehdotettu tietokoneen muoto kuten kvanttitietokoneet. Manchesterin yliopiston professori Ross D. Kingin johdolla on demonstroitu ensimmäistä kertaa epädeterministisen universaalin Turingin koneen (NUTM) toteutettavuus.

Näin yritysverkot muuttuvat tänä vuonna

Yritysverkoissa on käynnissä murros. Verkko- ja palvelinkeskusyritys Equinixillä on yli 8000 asiakasta eri puolilla maailmaa. Yhtiön Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen kertoo, mihin suuntaan digitaalinen transformaatio vie yritysverkkoja vuonna 2017.

Lue lisää...

Näin siirrytään C-tyypin USB-liitäntään!

USB-liitännän C-määritys esiteltiin elokuussa 2014 ja se on tuonut selvästi lisää ominaisuuksia väylään. Jotta uusista ominaisuuksista saisi edun, voi USB-portin toteuttamisen hinta kasvaa merkittävästi. On kuitenkin mahdollista suunnitella C-tyypin liitäntä kustannustehokkaasti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Embedded World avasi ovensa tänään. ETN uutisoi messuilla laajasti. https://t.co/LoXBmMsTe7
ETN_fi Mikropiirien myynti kasvoi tammikuussa 14 prosenttia. SIA:n mukaan kasvu on nopeinta kuuteen vuoteen. https://t.co/0DeApXU868
ETN_fi Nokian Rajeev Suri pitää jo perinteisen puheensa MWC-messujen alla Barcelonassa ensi sunnuntaina. https://t.co/IkVjHgsVYT
ETN_fi Nokia, Google ja Qualcomm demosivat ensimmäistä kertaa livena yksityistä LTE-verkkoa CBRS-taajuuksilla Las Vegasin… https://t.co/PQxC5SEAN6
ETN_fi 3GPP on julkistanut 5G-tekniikalle suunnitellun logon. Logo noudattaa aiempien 3G- ja 4G-logojen tyyppiä.… https://t.co/ZYaQRonOey
 

ny template