JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Edward Snowdenin paljastukset ovat oikeastaan käynnistäneet aivan uuden laitetyypin, maksimaalista tietoturvaa tarjoavat älypuhelimet. Brasilialainen Sikur esittelee Barcelonan kännykkämessuilla omaa versiotaan laitteesta, jossa kaikki dataliikenne käyttäjien välillä on suojattu.

Sikurin Granitephone perustuu viriteltyyn versioon Androidista. Sen jujuna on Sikurin oma ohjelmisto, joka salaa puhelut, tekstiviestit, tiedotot ja pikaviestit kahden Granitephonen käyttäjän välillä.

Markkinoilla on monia softaan pohjaavia turvakännyköitä. Niiden puutteena on usein selvästi normaalikännyköitä hitaampi toiminta. Sikur lupaa, että sen laite toimii täysin normaalin Android-kännykän tavoin, mikäli laitteen salausominaisuutta ei haluta käyttää.

Ostajina yhtiö näkee ennen kaikkea valtiot ja turvallisuusviranomaiset. Tällaisia turvapuhelimia ei myydä miljoonia, vaan Sikur haaveilee parinsadan tuhannen volyymeistä. Myynti aloitetaan tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Latinalaisesta Amerikasta, Yhdysvalloista ja Lähi-idästä.

Granitephonen turvallisuus perustuu siihen, että laitteen sisällä on oma suojattu ”hiekkalaatikkonsa”. Se on eristetty ympäristö, johon turvasovellus ja sen tallentama data asennetaan. Muut sovellukset eivät pääse käsiksi tähän eristettyyn lokeroon. Mikäli Sikurin kännykkä esimerkiksi varastetaan, suojattu sisältö voidaan etäyhteydellä poistaa.

Tällä hetkellä Sikur etsii laitteelleen valmistuskumppania. Lopullisessa laitteessa tulee olemaan Qualcommin Snapdragon-prosessori, viisituumainen ruutu ja vähintään kaksi gigatavua muistia. Barcelonassa ratkaisua demottiin Nexus 5 -kännykässä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template