JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Edward Snowdenin paljastukset ovat oikeastaan käynnistäneet aivan uuden laitetyypin, maksimaalista tietoturvaa tarjoavat älypuhelimet. Brasilialainen Sikur esittelee Barcelonan kännykkämessuilla omaa versiotaan laitteesta, jossa kaikki dataliikenne käyttäjien välillä on suojattu.

Sikurin Granitephone perustuu viriteltyyn versioon Androidista. Sen jujuna on Sikurin oma ohjelmisto, joka salaa puhelut, tekstiviestit, tiedotot ja pikaviestit kahden Granitephonen käyttäjän välillä.

Markkinoilla on monia softaan pohjaavia turvakännyköitä. Niiden puutteena on usein selvästi normaalikännyköitä hitaampi toiminta. Sikur lupaa, että sen laite toimii täysin normaalin Android-kännykän tavoin, mikäli laitteen salausominaisuutta ei haluta käyttää.

Ostajina yhtiö näkee ennen kaikkea valtiot ja turvallisuusviranomaiset. Tällaisia turvapuhelimia ei myydä miljoonia, vaan Sikur haaveilee parinsadan tuhannen volyymeistä. Myynti aloitetaan tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Latinalaisesta Amerikasta, Yhdysvalloista ja Lähi-idästä.

Granitephonen turvallisuus perustuu siihen, että laitteen sisällä on oma suojattu ”hiekkalaatikkonsa”. Se on eristetty ympäristö, johon turvasovellus ja sen tallentama data asennetaan. Muut sovellukset eivät pääse käsiksi tähän eristettyyn lokeroon. Mikäli Sikurin kännykkä esimerkiksi varastetaan, suojattu sisältö voidaan etäyhteydellä poistaa.

Tällä hetkellä Sikur etsii laitteelleen valmistuskumppania. Lopullisessa laitteessa tulee olemaan Qualcommin Snapdragon-prosessori, viisituumainen ruutu ja vähintään kaksi gigatavua muistia. Barcelonassa ratkaisua demottiin Nexus 5 -kännykässä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template