JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Edward Snowdenin paljastukset ovat oikeastaan käynnistäneet aivan uuden laitetyypin, maksimaalista tietoturvaa tarjoavat älypuhelimet. Brasilialainen Sikur esittelee Barcelonan kännykkämessuilla omaa versiotaan laitteesta, jossa kaikki dataliikenne käyttäjien välillä on suojattu.

Sikurin Granitephone perustuu viriteltyyn versioon Androidista. Sen jujuna on Sikurin oma ohjelmisto, joka salaa puhelut, tekstiviestit, tiedotot ja pikaviestit kahden Granitephonen käyttäjän välillä.

Markkinoilla on monia softaan pohjaavia turvakännyköitä. Niiden puutteena on usein selvästi normaalikännyköitä hitaampi toiminta. Sikur lupaa, että sen laite toimii täysin normaalin Android-kännykän tavoin, mikäli laitteen salausominaisuutta ei haluta käyttää.

Ostajina yhtiö näkee ennen kaikkea valtiot ja turvallisuusviranomaiset. Tällaisia turvapuhelimia ei myydä miljoonia, vaan Sikur haaveilee parinsadan tuhannen volyymeistä. Myynti aloitetaan tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Latinalaisesta Amerikasta, Yhdysvalloista ja Lähi-idästä.

Granitephonen turvallisuus perustuu siihen, että laitteen sisällä on oma suojattu ”hiekkalaatikkonsa”. Se on eristetty ympäristö, johon turvasovellus ja sen tallentama data asennetaan. Muut sovellukset eivät pääse käsiksi tähän eristettyyn lokeroon. Mikäli Sikurin kännykkä esimerkiksi varastetaan, suojattu sisältö voidaan etäyhteydellä poistaa.

Tällä hetkellä Sikur etsii laitteelleen valmistuskumppania. Lopullisessa laitteessa tulee olemaan Qualcommin Snapdragon-prosessori, viisituumainen ruutu ja vähintään kaksi gigatavua muistia. Barcelonassa ratkaisua demottiin Nexus 5 -kännykässä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template