JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Taas yksi aikakausi päättyy, kun Blackberry ilmoitti lopettavansa älypuhelimien valmistuksen. Aikoinaan markkinoita erityisesti Yhdysvalloissa hallinnut yritys valmisti laitteitaan 14 vuoden ajan.

Blackberry Limited kertoi elokuun lopussa päättyneen vuosineljänneksensä lukemat eilen. Liikevaihto oli 352 miljoonaa dollaria. Yhtiö teki kesä-elokuussa 372 miljoonan dollarin nettotappion, joten päätös bisnesmallin muuttamisesta oli odotettu.

Jatkossa Blackberry lisensoi alustaansa laitevalmistajille, mutta ei enää itse valmista laitteita. Ensimmäiseksi lisensoijaksi nimettiin indonesialainen BB Merah Putih, joka ei kuulu maailman kuuluisimpiin älypuhelinvalmistajiin.

Blackberryllä on 2,5 miljardia dollaria varoja käteisenä ja sijoituksina, joten se voi jonkin aikaa etsiä uutta alkua teknologian lisensoijana. Kokonaan toinen kysymys on, voiko kuolevalla alustalla tehdä bisnestä edes laitevalmistuksesta irrotettuna.

Erityisesti Atlantin toisella puolella on jo pitkään analysoitu syitä sille, miksi Blackberry epäonnistui. Lista syistä on pitkä. Joidenkin analyytikkojen mukaan Blackberry ei innovoinut riittävän nopeasti Applen ja Android-valmistajien tuodessa tasaisesti markkinoille uusia käyttöjärjestelmäversioita ja laitteita.

Blackberry keskittyi monen mielestä liiaksi yrityskäyttäjiin, vaikka menestys älypuhelimissa on aina ollut kuluttajien käsissä. Jos olisi toisin, Lumiakin olisi saattanut pärjätä.

Blackberry piti myös liian pitkään ja itsepintaisesti kiinni omasta Blackberry OS -käyttöjärjestelmästään. Androidiin myönnyttiin vasta, kun oli oikeastaan jo liian myöhäistä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2