JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Electronica – Suomessa on pitkät perinteet niin laite-, järjestelmä- kuin piirien suunnittelussa. Jatkossa tälle osaamiselle on tarvetta yhä vähemmän. - On yhä vähemmän merkitystä sillä, mitä laitealustaa käytetään, sanoo Avnet Embeddedin myynnistä Pohjoismaissa vastaava Tiitus Aho.

Aivan sukupuuttoon Aho ei rautasuunnittelijaa haluaisi julistaa, sillä se johtaisi yrityksissä vaikeuksiin. - Olisi vaarallista, jos kukaan ei pystyisi speksaamaan tuotteita rautatasolla, Aho sanoo.

Ohjelmisto on siis kuningas, myös sulautetuissa sovelluksissa. Korttitietokoneet ovat standardituotteita ja valinnanvaraa löytyy lähinnä eri korttiformaateista. Korttien toimittajat erottautuvat lähinnä palvelun ja tuen suhteen. Tässä kisassa Avnet Embedded on pärjännyt hyvin.

- Olemme jo pitkää kasvaneet 20 prosentin vuosivauhtia, Aho kehuu. Hän korostaa sitä, että Avnet on ainoa sulautettujen korttien tarjoaja, joka valmistaa korttinsa Euroopassa. - Muut teettävät korttinsa alihankintana Kiinassa.

Aho haluaa määritelllä Avnet Embeddedin termillä ”trusted advisor”. Olkoon se sitten vaikka luottokumppani tai -neuvonantaja. Halutessaan Avnet voi vaikka valmistaa tuotteen lopppun asti, kotelointia myöten. - Suurin osa ostaa kuitenkin moduuleja ja osia.

Sulautetun kehittämisen muuttuminen yhä enemmän koodaamiseksi on myös pienoinen ongelma Suomen kannalta. Meillähän olisi paljon osaavia suunnittelijoita, mutta moni heistä on enemmän tai vähemmän laitesuunnittelijoita. - Ei ole mitenkään helppo hyppäys siirtyä ohjelmistonkehittäjäksi. Kyllä se vaatii oman koulutuksensa, Aho sanoo.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template