JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Electronica – Suomessa on pitkät perinteet niin laite-, järjestelmä- kuin piirien suunnittelussa. Jatkossa tälle osaamiselle on tarvetta yhä vähemmän. - On yhä vähemmän merkitystä sillä, mitä laitealustaa käytetään, sanoo Avnet Embeddedin myynnistä Pohjoismaissa vastaava Tiitus Aho.

Aivan sukupuuttoon Aho ei rautasuunnittelijaa haluaisi julistaa, sillä se johtaisi yrityksissä vaikeuksiin. - Olisi vaarallista, jos kukaan ei pystyisi speksaamaan tuotteita rautatasolla, Aho sanoo.

Ohjelmisto on siis kuningas, myös sulautetuissa sovelluksissa. Korttitietokoneet ovat standardituotteita ja valinnanvaraa löytyy lähinnä eri korttiformaateista. Korttien toimittajat erottautuvat lähinnä palvelun ja tuen suhteen. Tässä kisassa Avnet Embedded on pärjännyt hyvin.

- Olemme jo pitkää kasvaneet 20 prosentin vuosivauhtia, Aho kehuu. Hän korostaa sitä, että Avnet on ainoa sulautettujen korttien tarjoaja, joka valmistaa korttinsa Euroopassa. - Muut teettävät korttinsa alihankintana Kiinassa.

Aho haluaa määritelllä Avnet Embeddedin termillä ”trusted advisor”. Olkoon se sitten vaikka luottokumppani tai -neuvonantaja. Halutessaan Avnet voi vaikka valmistaa tuotteen lopppun asti, kotelointia myöten. - Suurin osa ostaa kuitenkin moduuleja ja osia.

Sulautetun kehittämisen muuttuminen yhä enemmän koodaamiseksi on myös pienoinen ongelma Suomen kannalta. Meillähän olisi paljon osaavia suunnittelijoita, mutta moni heistä on enemmän tai vähemmän laitesuunnittelijoita. - Ei ole mitenkään helppo hyppäys siirtyä ohjelmistonkehittäjäksi. Kyllä se vaatii oman koulutuksensa, Aho sanoo.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template