JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Electronica – Suomessa on pitkät perinteet niin laite-, järjestelmä- kuin piirien suunnittelussa. Jatkossa tälle osaamiselle on tarvetta yhä vähemmän. - On yhä vähemmän merkitystä sillä, mitä laitealustaa käytetään, sanoo Avnet Embeddedin myynnistä Pohjoismaissa vastaava Tiitus Aho.

Aivan sukupuuttoon Aho ei rautasuunnittelijaa haluaisi julistaa, sillä se johtaisi yrityksissä vaikeuksiin. - Olisi vaarallista, jos kukaan ei pystyisi speksaamaan tuotteita rautatasolla, Aho sanoo.

Ohjelmisto on siis kuningas, myös sulautetuissa sovelluksissa. Korttitietokoneet ovat standardituotteita ja valinnanvaraa löytyy lähinnä eri korttiformaateista. Korttien toimittajat erottautuvat lähinnä palvelun ja tuen suhteen. Tässä kisassa Avnet Embedded on pärjännyt hyvin.

- Olemme jo pitkää kasvaneet 20 prosentin vuosivauhtia, Aho kehuu. Hän korostaa sitä, että Avnet on ainoa sulautettujen korttien tarjoaja, joka valmistaa korttinsa Euroopassa. - Muut teettävät korttinsa alihankintana Kiinassa.

Aho haluaa määritelllä Avnet Embeddedin termillä ”trusted advisor”. Olkoon se sitten vaikka luottokumppani tai -neuvonantaja. Halutessaan Avnet voi vaikka valmistaa tuotteen lopppun asti, kotelointia myöten. - Suurin osa ostaa kuitenkin moduuleja ja osia.

Sulautetun kehittämisen muuttuminen yhä enemmän koodaamiseksi on myös pienoinen ongelma Suomen kannalta. Meillähän olisi paljon osaavia suunnittelijoita, mutta moni heistä on enemmän tai vähemmän laitesuunnittelijoita. - Ei ole mitenkään helppo hyppäys siirtyä ohjelmistonkehittäjäksi. Kyllä se vaatii oman koulutuksensa, Aho sanoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template