Nettiin liitettyjen sähköautojen latausasemien määrä oli Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa nousi arviolta 3,3 miljoonaan vuonna 2021. Vuonna 2026 asemia on Berg Insightin arvion mukaan 18 miljoonaa kappaletta.

Verkkoon liitettyjen sähköautojen latausasemien markkinoilla on monia toimittajia. Latausasemille taustaohjelmistoalustoja tarjoavia yrityksiä ovat muun muassa latausasemien hallintaohjelmistojen toimittajat, laitteistotoimittajat sekä latauspisteoperaattorit (CPO).

Tällainen yritys on esimerkiksi Pohjois-Amerikassa ChargePoint, jolla on omat laitteisto- ja ohjelmistoratkaisut ja joka tarjoaa ratkaisujaan myös muille CPO-operaattoreille. Muita yrityksiä, joilla on alueellaan huomattava määrä yhdistettyjä latausasemia, ovat Flo, SemaConnect, EV Connect, Blink Charging, Shell Recharge Solutions ja Tesla.

ChargePoint ja Enel X muodostavat lisäksi suurimman osan liitetyistä kotilatureista alueella. Esimerkkejä erikoistuneista ohjelmistotoimittajista, joiden alustoihinsa Euroopassa on liitetty huomattava määrä latauspisteitä, ovat Last Mile Solutions, Virta, AMPECO, Greenflux ja Driivz. Joillakin laitteistokeskeisemmillä toimijoilla, kuten Easee, Pod Point ja Zaptec, on useita yhdistettyjä latauspisteitä.

Täyden palvelun palveluntarjoajista, kuten Shell Recharge Solutions ja EVBox (Engie), on tullut merkittäviä toimijoita Euroopassa, ja niillä on huomattava määrä latauspisteitä yhdistettynä tausta-alustoihinsa. Useat eurooppalaiset CPO-operaattorit ovat myös kehittäneet ohjelmistoratkaisuja, joissa on lukuisia hallinnoitavia latauspisteitä, esimerkiksi Vattenfall, Innogy ja Allego.

Verkkoyhteys on latausasemilla jo käytännössä välttämätön ominaisuus. Sillä voi olla huomattava vaikutus sähköautojen latausaseman energiakustannuksiin. Kuormituksen tasaus on keskeinen komponentti, joka vähentää paikallisten verkkojen rasitusta. Liitettävyyden ansiosta sähköauton kuljettajat voivat myös paikantaa latureita, seurata latauksen saatavuutta, varata latureita ja hallita maksuja älypuhelinsovelluksilla.

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost €500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template