Robottiautojen ja jo myynnissä olevien autojen turvajärjestelmät perustuvat eri laitteista tulevan datan fuusioon. Yksi tärkeitä laitteista on valotutka eli lidar. Piilaaksolainen Cepton vie lidarin suorituskyvyn uudelle tasolle.

Vista-X120 Plus on maailman ohuin ohjelmistolla määriteltävissä oleva autolidar reaaliaikaiseen mukautuvaan 3D-havaintoon. Se on syksyllä esitellyn X90-lidarin evoluutioversio, joka tuo ison hyppäyksen valotutkan suorituskykyyn.

Laite siirtää datan ajoneuvon ECU:n käyttöön 500 prosenttia suuremmalla tiedonsiirtonopeudella. Lisäksi se tarjoaa 30 astetta laajemman näkökentän. Silti laite on viidenneksen aiempaa pienempi.

Näkökenttä on ohjelmallisesti määriteltävissä ja konfiguroitavissa reaaliajassa sekä vaaka- että pystysuunnassa. Tämä tekee lidarista selvästi älykkäämmän, kun se on mukautettavissa erilaisiin käyttötapauksiin.

Vista-X120 Plus on mitoiltaan 140 x 30 x 150 millimetriä. Alle 18 W:n virrankulutuksellaan lidar näkee 200 metrin päähän 0,05° kulmaresoluutiolla. Lidar piirtää ajoneuvon ympäristöstä kuvaa, joka siirtyy ADAS-järjestelmän käyttöön yli 6 miljoonan pisteen sekuntinopeudella.

Ceptonin mukaan laitteen tavoitehinnaksi on asetettu alle 500 dollaria.

 

ETNtv

Watch ECF videos

Korteilla vauhtia IoT-kehitykseen

Sulautetun laitteen kehitys onnistuu useimmiten helpoiten valmiiden moduulien avulla. Nykyään niitä saa myös tehokkailla Apollo Lake -sarjan prosessoreilla varustettuna.

Lue lisää...

Suomen suurin valtti kybersodassa on luottamus

Teknologia19 – Aalto-yliopiston kyberturvallisuusprofessori Jarno Limnéll uskoo, että luotettavuudesta voi tulla suomalaisten yritysten suurin myyntivaltti tulevaisuudessa. – Tärkein kysymys on tulevaisuudessa, kehen ja mihin voimme luottaa. Luottamuksesta on tulossa hyvin arvokas aineeton pääoma yrityksille, Limnéll sanoi eilen messukeskuksessa.

Lue lisää...

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
ETN_fi https://t.co/ugg6A09vln Need cm level accuracy in your positioning device? Now you can explore this with #ublox two… https://t.co/5rQNxsAu5V
ETN_fi EU chip plan would cost €500bn, says NXP CEO https://t.co/j9bD8VpK9c
Sponsors


Gold Sponsors


Silver Sponsors
Bronze

ECF template